KNVB maakt eerste speelronde bekend: PSV begint zoals het eindigde

Reacties

Het nieuwe Eredivisie-seizoen wordt afgetrapt door twee gepromoveerde ploegen: FC Groningen en NAC Breda nemen het vrijdag 9 augustus op tegen elkaar. Kampioen PSV opent het seizoen in eigen huis tegen RKC Waalwijk, terwijl Feyenoord het seizoen aanvangt in De Kuip tegen Willem II.

KNVB maakt eerste speelronde bekend: PSV begint zoals het eindigde
© Pro Shots

Hoewel het volledige conceptprogramma woensdagochtend (morgen) pas online komt, heeft de KNVB de volledige eerste speelronde dinsdagmiddag al prijsgegeven. Net als Feyenoord en PSV begint ook Ajax in eigen huis: Francesco Farioli debuteert in de Johan Cruijff Arena tegen SC Heerenveen, bij wie Robin van Persie ook nieuw langs de lijn staat.

Voor Ron Jans wordt de start van het nieuwe seizoen een weerzien met oude liefde PEC Zwolle, terwijl FC Twente (op bezoek bij NEC) en Go Ahead Eagles (tegen Fortuna Sittard) met enige ritme uit de voorrondes van Europa aan het seizoen zullen beginnen.

Afgelopen seizoen werd het voetbaljaar afgetrapt in Volendam, waar Vitesse op bezoek kwam (1-2). Beide teams degradeerden uiteindelijk naar de Keuken Kampioen Divisie. Op een herhaling van dat scenario zullen FC Groningen en NAC Breda in elk geval niet hopen. Robert Mühren – die later in het duel nog een rode kaart pakte – maakte het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.