KNVB spaart 'respect vragende' Gözübüyük in Eredivisie

De KNVB heeft scheidsrechter Serdar Gözübüyük komend Eredivisieweekend vrijaf gegeven. Reden daarvoor is volgens de voetbalbond dat de 27-jarige Haarlemmer midweeks al leiding geeft aan het bekerduel tussen AZ en FC Dordrecht (dinsdagavond), zo laat een woordvoerder aan Voetbal International weten.

KNVB spaart 'respect vragende' Gözübüyük in Eredivisie

Toch kan de beslissing niet los worden gezien van het incident van afgelopen zaterdag, toen Gözübüyük in de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen VVV-Venlo de aandacht op zich vestigde door met een bandje met daarop Respect te zwaaien toen FC Groningen-trainer Robert Maaskant aanmerkingen had op de beslissing om geen vrije trap toe te kennen aan de neergehaalde Género Zeefuik.

Gözübüyük mag dan vrij krijgen omdat hij in de beker fluit, dat geldt niet voor Kevin Blom, Richard Liesveld, Danny Makkelie en Pieter Vink. Dat kwartet is ingedeeld voor zowel een wedstrijd in de KNVB-beker als in het aankomende speelweekend voor de Eredivisie, die daarna aan de winterstop toe is.

De KNVB heeft inmiddels afstand genomen van de actie van Gözübüyük. De arbiter is volgens de voetbalbond iets te ver doorgeslagen, al vindt de KNVB de originele gedachte (meer respect in het voetbal) wel de juiste.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's