KNVB vindt nieuwe datum voor Klassieker: twee toppers in vier dagen voor Ajax

Reacties

De KNVB heeft een inhaaldatum gevonden voor De Klassieker. De ontmoeting tussen Feyenoord en Ajax in De Kuip wordt gespeeld op woensdag 30 oktober om 18.00 uur. Dat is drie dagen voor het thuisduel van de Amsterdammers met PSV.

KNVB vindt nieuwe datum voor Klassieker: twee toppers in vier dagen voor Ajax

Door een staking van de politie ging vorige week een streep door De Klassieker. Scheidend burgemeester Ahmed Aboutaleb kon de veiligheid van de spelers niet garanderen. Dat stelde de KNVB voor een lastige opgave, want door de volle speelkalender was het aantal opties om de wedstrijd in te halen beperkt. De voetbalbond heeft uiteindelijk gekozen voor woensdag 30 oktober.

Dat betekent dat het duel samenvalt met de eerste ronde van het toernooi om de KNVB-beker. Feyenoord en Ajax stromen pas in de tweede ronde in en hebben nog geen bekerverplichtingen. Dat maakte de weg vrij om De Klassieker in week 44 in te plannen. Dat betekent dat de wedstrijd alsnog in de avonduren wordt gespeeld. Daar leek Aboutaleb aanvankelijk niet mee in te stemmen.

Aan de bak
Ajax wacht hoe dan ook een drukke week. De Amsterdammers spelen zondag 27 oktober om 16.45 uur thuis tegen Willem II, gaan woensdag 30 oktober om 18.00 uur op bezoek bij Feyenoord en nemen het zaterdag 2 november op tegen PSV. De topper in de Johan Cruijff Arena begint om 20.00 uur.

Ook de spelers van Feyenoord kunnen hun borst natmaken. De Rotterdammers gaan zondag 27 oktober om 12.15 op bezoek bij FC Utrecht, spelen woensdag 30 oktober om 18.00 uur de thuiswedstrijd tegen Ajax en ontvangen zaterdag 2 november AZ. De wedstrijd tegen de Alkmaarders begint om 16.30 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.