KNVB zet zieke Pierre Vermeulen in het zonnetje

Reacties

Pierre Vermeulen heeft op uitnodiging van de KNVB een mooie dag beleefd op de plek waar hij zijn interlandloopbaan begon. De oud-voetballer heeft vasculaire dementie, waardoor het dagelijks leven meer en meer een beproeving wordt voor de 68-jarige.

KNVB zet zieke Pierre Vermeulen in het zonnetje

Vermeulen haalde afgelopen dinsdag herinneringen op tijdens een rondleiding op de KNVB Campus. De dag kreeg een speciaal tintje met een bezoek aan de training van het Nederlands elftal, onder leiding van broers Ronald en Erwin Koeman.

'Het was een dag vol glimlachen en anekdotes, een moment waarop het heden en het verleden elkaar raakten. Ondanks zijn strijd tegen de ziekte, laat Pierre zien dat het maken en herbeleven van herinneringen helpt om verbonden te blijven met de mooie momenten uit het leven', schrijft de KNVB.

Als speler van Feyenoord stond Vermeulen tegenover de gebroeders Koeman, die toen actief waren voor FC Groningen. In het bekerduel op 9 januari 1983 kreeg Vermeulen rood en verloor Feyenoord in de achtste finale van het bekertoernooi.

Naast Feyenoord diende Vermeulen ook clubs als Roda JC Kerkrade, MVV Maastricht en Paris Saint-Germain. Met de Rotterdammers werd Vermeulen, als teamgenoot van Johan Cruijff, kampioen van Nederland in 1984.

Vorig jaar ging VI op bezoek bij Vermeulen

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.