Koeman doet niet geheimzinnig over zijn keuze voor Verbruggen

Reacties

Bart Verbruggen speelt tegen Griekenland zijn tweede interland. De 21-jarige doelman heeft indruk gemaakt op bondscoach Ronald Koeman en is voorlopig de nummer één bij het Nederlands elftal.

Koeman doet niet geheimzinnig over zijn keuze voor Verbruggen
© Pro Shots
Griekenland
Griekenland
0 - 1
Nederland
Nederland

Verbruggen zat in september nog tot twee keer toe op de bank bij Oranje. De van Anderlecht naar Brighton & Hove Albion verkaste doelman zag dat Mark Flekken toen de voorkeur kreeg. Flekken ontbreekt nu en Koeman schat de kwaliteiten van Verbruggen hoger in dan die van zijn andere opties: Nick Olij en Andries Noppert. De bondscoach vond dat de jonge goalie overtuigend debuteerde tegen Frankrijk (1-2).

'Ik was zeer tevreden over Verbruggen', zei hij tijdens zijn persconferentie daags voor de uitwedstrijd tegen Griekenland. 'Hij was niet schuldig aan beide tegengoals. Hij is zelfkritisch en ik vind dat hij het als debutant – op zijn leeftijd, in die situatie en tegen die tegenstander – meer dan prima gedaan heeft.'

Koeman ging verder nog niet op zijn opstelling. Hij liet blijken gecharmeerd te zijn van Tijjani Reijnders, maar wilde nog niet kwijt of de aanwinst van AC Milan drie dagen na zijn basisplaats tegen Frankrijk weer gaat starten. 'Soms denk je ook dat je frisheid nodig hebt', aldus Koeman, die beseft dat zijn team maandagavond voor een flinke uitdaging komt te staan. De Grieken leven kort na de 0-2 zege op Ierland met veel vertrouwen en hoop toe naar de ontmoeting in Athene. De hoop op kwalificatie voor het EK is weer springlevend bij Griekenland, dat drie punten meer heeft van Oranje, maar wel een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Koeman: 'Ze zullen alles gaan gebruiken voor het resultaat dat ze nodig hebben. Je moet slim zijn en de rust vinden om in balbezit te zijn en te blijven. Ik kan wel roepen dat we gaan winnen, maar dat laten we liever op het veld zien. Het is gewoon een gevaarlijke wedstrijd. Zij zien dit als een kans die ze misschien niet verwacht hadden te krijgen. We nemen heel veel zaken mee uit de eerste wedstrijd tegen Griekenland (3-0 zege, red.), maar zij zullen daar ook lering uit hebben getrokken.'

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.