Koeman erkent: Van de Ven logische vervanger geschorste Van Dijk

Reacties

Ronald Koeman erkent dat Micky van de Ven de belangrijkste kandidaat is om Virgil van Dijk te vervangen tegen Duitsland. De bondscoach moet links centraal achterin naar een oplossing zoeken om het wegvallen van zijn geschorste aanvoerder op te vangen. 

Koeman erkent: Van de Ven logische vervanger geschorste Van Dijk
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
Ma 14 okt.
20:45
Nederland
Nederland

Van Dijk is normaal gesproken een zekerheid achterin, maar kreeg vrijdag twee gele kaarten tegen Hongarije is daardoor geschorst voor het Nations League-duel van maandag met Duitsland. Koeman wilde niets prijsgeven over zijn opstelling, maar erkende dat het 'niet onlogisch' zou zijn als Van de Ven daar speelt. Het heeft immers zijn voorkeur dat er een linkspoot speelt op die plek.

Van de Ven speelde afgelopen vrijdag tegen Hongarije nog als linksback bij afwezigheid van Nathan Aké en Jurriën Timber. Op die positie zal Koeman nu kiezen tussen Ajax-verdediger Jorrel Hato en Ian Maatsen (Aston Villa), die zijn debuut nog moet maken. De bondscoach wil echter eerst de spelers inlichten, voordat hij zijn opstelling bekendmaakt.

Aanvoerder
Bij afwezigheid van Van Dijk zal er maandag in München ook een andere aanvoerder het veld oplopen bij Oranje. Koeman bevestigde dat de speler met de meeste interlands de band zal dragen. Als Stefan de Vrij en Denzel Dumfries allebei spelen, zal dat De Vrij zijn. De centrumverdediger van Inter speelde 71 interlands, de rechtsback staat op 61 caps.

Van Dijk is niet meer bij de groep, hoewel de routinier van Liverpool aanvankelijk aangaf wel bij Oranje te willen blijven. 'Virgil was iets te snel met zijn antwoord dat hij zou blijven', reageerde Koeman. 'Dat is een prima instelling, maar als je ziet wat spelers tegenwoordig aan wedstrijden moeten afwerken, is het logisch om hem naar huis te sturen. Dat hebben we daarna besloten.'

Het wegvallen van Van Dijk zorgt ook voor een andere hiërarchie in de groep. Koeman is benieuwd wie nu het voortouw neemt in de coaching. 'Nu moeten anderen dat doen. Bij de een zit dat er meer in dan bij de ander. Dat heeft ook te maken met ervaring. Ik vind het zeker interessant om te zien hoe dat nu gaat in de groep, nu Virgil er niet bij is. Hij is er bijna altijd bij.'

UEFA Nations League

Stand League A Groep 3 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
3
2
1
0
9-3
+6
7
2
Nederland
3
1
2
0
8-5
+3
5
3
Hongarije
3
0
2
1
1-6
-5
2
4
Bosnië-Herzegovina
3
0
1
2
3-7
-4
1
* Actueel tot en met 13 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.