Koeman komt met zorgwekkende blessure-update over Frenkie de Jong

Reacties

Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong is voorlopig nog niet wedstrijdfit en kampt met een 'serieuze blessure'. Die waarschuwende woorden sprak Oranje-bondscoach Ronald Koeman uit toen hij op vakantie in Spanje aanwezig was bij een golftoernooi dat zijn naam draagt.

Koeman komt met zorgwekkende blessure-update over Frenkie de Jong
© Pro Shots

Koeman was in het Catalaanse Sant Esteve de Sesrovires, waar de Koeman Cup afgewerkt werd. Dat wist de Spaanse pers ook, en dus rukten ze massaal uit om van de ex-coach van Barcelona te horen. Bij de Blaugrana hoopt iedereen dat de Nederlander snel weer wedstrijden kan spelen, maar Koeman had een ontnuchterende boodschap.

'Ja, ik spreek met Frenkie, we kennen elkaar goed. Hij maakt zich zorgen. Hij heeft een serieuze blessure en we moeten wachten hoe dat gaat. Ik wens hem een voorspoedig herstel, maar op dit moment is hij nog niet speelklaar', aldus Koeman over de man die in april voor het laatst de kleuren van de Spaanse topclub vertegenwoordigde en vervolgens ook het EK miste.

'Ik weet een stuk meer dan jullie en hij heeft belangrijke wedstrijden gespeeld zonder volledig fit te zijn. Hij was niet wedstrijdfit en moest na slechts een paar trainingen belangrijke wedstrijden spelen, bijvoorbeeld die (in de Champions League, red.) tegen Paris Saint-Germain. Ik snap het wel, want het was niet zomaar een wedstrijd, maar voor Frenkie was het niet goed', aldus Koeman tegenover Mundo Deportivo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.