Koeman over 'laf' RKC: 'Toonden veel te weinig ambitie'

Erwin Koeman was kritisch op zijn ploeg na de 2-1 nederlaag bij Heracles Almelo. Vooral over de eerste helft van RKC Waalwijk was de trainer van de Brabanders niet te spreken. 'We toonden veel te weinig ambitie.'

Koeman ergerde zich voornamelijk aan het spel van RKC in de eerste helft. De Brabanders hadden al zes duels op rij niet verloren, maar kwamen pas na rust op gang. Dat bleek te laat. 'Ik vond ons in de eerste helft heel teleurstellend. Voornamelijk in de ambitie die we uitstraalden. Dat was veel te weinig', vertelde hij aan de NOS.

Net voor rust kwam Heracles Almelo op voorsprong dankzij Bryan Lissen. RKC had daar nauwelijks iets tegenover gesteld. 'Ik vond ons laf voetballen', oordeelde Koeman dan ook. 'Zo win je geen wedstrijden.' Pas na de 2-0 begon RKC pas te voetballen. 'Toen was de druk weg en dachten ze: nu kunnen we gewoon voetballen. Dan zie je dat we ook goed kunnen voetballen. Maar uiteindelijk levert het niets op. We moeten vanaf het begin zo voetballen', vervolgde hij.

De trainer had zijn ploeg nog gewaarschuwd. 'Wij moeten altijd ambitie uitstralen en vechten voor elkaar. Als we dat niet doen, wordt het moeilijk voor ons. Voor ons is het een teleurstellende uitslag. Verliezen kan altijd, maar we moeten meer ambitie tonen. Onze mentalititeit heeft ons opgebroken. Ik had meer verwacht van mijn ploeg.'

Nummer zestien RKC moet nu met negentien punten vrezen dat het hekkensluiter wordt als zowel NEC als ADO Den Haag dit weekend drie punten pakt.

Jan de Jonge
Heracles Almelo-trainer Jan de Jonge zei op de clubwebsite blij te zijn met de overwinning op RKC. 'Wij hadden in de eerste helft veel balbezit en kwamen na de rust snel op 2-0. Daarna begon RKC Waalwijk te voetballen en hebben wij een aantal situaties slecht uitgespeeld. Al met al ben ik ongelofelijk blij met de zege. Dit resultaat geeft het nodige vertrouwen voor de komende wedstrijden.'