Koeman reageert op boze Duitsers: 'Tah kreeg ook pas geel na zes overtredingen'

Reacties

Ronald Koeman haalt zijn schouders op over de woede van collega Julian Nagelsmann. De bondscoach van Nederland vindt dat Duitsland ook niet mag klagen over de arbitrage van dinsdagavond.

Koeman reageert op boze Duitsers: 'Tah kreeg ook pas geel na zes overtredingen'
Nederland
Nederland
2 - 2
Duitsland
Duitsland

De woede van Nagelsmann was zichtbaar langs de kant. Na afloop verklaarde de bondscoach van Die Mannschaft dat hij boos was over contact van Xavi Simons met Jamal Musiala in het strafschopgebied en het moment waarop scheidsrechter Davide Massa de wedstrijd beëindigde.

Koeman sprak op zijn persconferentie relativerende woorden, toen hij gevraagd werd naar de woede van Nagelsmann. 'Het is altijd emotioneel als je langs de kant staat en iets anders ziet. Ik denk dat hij misschien boos was over de laatste aanval van Duitsland, toen de wedstrijd werd afgefloten. Maar het was een fantastische wedstrijd, met een hoog niveau en intensiteit.'

Duitsland was niet alleen in het nadeel, vond Koeman. Ter illustratie verwees hij naar de duels van Brian Brobbey met verdediger Jonathan Tah. 'De scheidsrechter heeft misschien een aantal beslissingen gemaakt die niet in het voordeel van Duitsland waren... maar Tah kreeg ook pas geel na zes overtredingen, eindelijk.' In werkelijkheid blijkt deze uitspraak van Koeman overdreven: uit de beelden blijkt dat Tah geel kreeg na vier overtredingen.

Volgens de bondscoach heeft het weinig zin in te zitten over de arbitrage. 'Ik zou ook boos kunnen zijn over sommige situaties. Maar dat is voetbal. Ik moet Duitsland en Nederland een groot compliment geven voor de wedstrijd van vanavond.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.