Kökçü tipt Portugal als favoriet voor EK-winst

Reacties

Orkun Kökçü is zwaar onder de indruk van wat Portugal zaterdagavond op de mat bracht tegen Turkije. De middenvelder van Benfica ziet het land van zijn broodheer als favoriet om het EK te winnen.

Kökçü tipt Portugal als favoriet voor EK-winst
© Pro Shots
Turkije
Turkije
0 - 3
Portugal
Portugal

Portugal was in Groep F simpelweg een maatje te groot voor Turkije, dat met 0-3 aan de kant werd gezet. Kökçü deed alleen de eerste helft mee bij de Turken: halverwege, bij een 0-2 achterstand, werd hij gewisseld.

'We wisten dat Portugal een heel goed team heeft', zei Kökçü na afloop tegen A Bola. 'En dus wisten we ook dat het een hele moeilijke wedstrijd zou gaan worden. Uiteindelijk waren zij gewoon beter, duidelijk. We hadden een plan, maar zijn dat plan niet honderd procent trouw gebleven. Portugal domineerde het grootste deel van de wedstrijd.'

Volgens Kökçü kan het weleens een hele mooie zomer gaan worden. 'Er zijn nog meer sterke teams op dit EK, maar Portugal is favoriet om dit toernooi te winnen', meende de middenvelder.

Roberto Martínez
Door de overtuigende zege op Turkije is Portugal zeker van een plek in de knock-outfase. De groepsfase wordt afgesloten tegen Georgië en bondscoach Roberto Martínez is van plan om voor dat duel wat spelers rust te gaan geven. Al legde hij dat zelf anders uit.

'Ja, ik zal gaan rouleren. Omdat er meer spelers zijn die het verdienen om bij de eerste elf te zitten', zei Martínez. 'We zullen alle spelers nodig hebben, maar het wordt geen revolutie. Ik hou niet van dat woord. Alle spelers die hier zijn, zijn belangrijk voor ons team.'

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
5-3
+2
6
2
Turkije
3
2
0
1
5-5
0
6
3
Georgië
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Tsjechië
3
0
1
2
3-5
-2
1
* Actueel tot en met 6 jul. 2024

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.