Union Berlin heeft zondag zijn status van koploper in de Bundesliga onderstreept met een zege op Borussia Dortmund. Een pijnlijke blunder zette Die Eisern op het goede spoor.

Union Berlin
2 - 0
Borussia Dortmund

Union Berlin beleeft een ongekend mooi seizoen, waarin het zich mede dankzij de bijdrages van Sheraldo Becker de beste ploeg van Duitsland mag noemen. Het bezoek van Borussia Dortmund werd een vervolg van die mooie tijden.

Daarbij kreeg Union de openingstreffer in de achtste minuut in de schoot geworpen. Doelman Gregor Kobel gleed uit bij een terugspeelbal. Janik Haberer profiteerde dankbaar van de kolderieke blunder.

De middenvelder verdubbelde in de 21ste minuut de marge. Na een breedtepass van Becker legde Siebatcheu Jordan de bal klaar voor Haberer, die vanaf twintig meter droog uithaalde; 2-0.

Met onder anderen Donyell Malen binnen de lijnen als verse kracht probeerde Dortmund de opgelopen schade na rust te repareren. Het in de eerste helft geleden leed was echter te groot om de zondag positief af te sluiten. Union Berlin werd niet in verlegenheid gebracht en boekte zo de zevende zege van het seizoen. De achterstand van Borussia Dortmund op de Bundesliga-koploper is opgelopen tot zeven punten.