Kompany reageert verrast op Engelse berichtgeving over De Ligt

Reacties

Vincent Kompany ontkent dat hij de naar Manchester United vertrokken Matthijs de Ligt deze zomer "zijn nummer één verdediger" heeft genoemd. De coach van Bayern München heeft zich behoorlijk verbaasd over de berichtgeving uit Engeland.

Kompany reageert verrast op Engelse berichtgeving over De Ligt
© Pro Shots

De Ligt (25) maakte eerder deze maand een toptransfer van Bayern naar United en The Athletic bracht deze week een groot verhaal naar buiten met de vermeende ins en outs van de overstap. Geschreven werd dat De Ligt het gevoel had dat het Bayern-bestuur wilde dat hij zou vertrekken. De Nederlander zou zich daarom hebben gemeld bij Kompany, die de speler zou hebben gezegd dat hij "zijn nummer één verdediger" was en dat hij dus zeker niet hoopte op een transfer.

Kompany begrijpt niet waar dat vandaan komt. 'Ik heb dat absoluut niet gezegd', stelde de Bayern-coach zaterdag op zijn persconferentie. 'Het zou ook wel heel stom zijn van mij om zoiets te zeggen: dat past helemaal niet bij de plannen voor de selectie, de concurrentiestrijd en het feit dat we iedere positie dubbel bezet hebben. Dan zou ik zoiets zeggen tegen een speler die waarschijnlijk zou vertrekken? Dat slaat nergens op.'

Max Eberl, de technisch directeur van Bayern, was ook aangeschoven voor de persconferentie. Ook hij sprak zich uit over het vertrek van De Ligt, die erg geliefd was bij de supporters. 'Wij maken geen keuzes gebaseerd op hoe populair een speler is bij de aanhang', zei hij. 'We moeten de beslissingen nemen waarvan wij denken dat ze ons de meeste kans op succes geven. Matthijs heeft het hier goed gedaan, maar we hebben een andere keuze gemaakt voor onze defensie. We wilden een linkspoot voor het centrum en daarom hebben we Hiroki Ito gehaald.'

Bayern verkocht De Ligt naar verluidt voor een basisbedrag van 45 miljoen euro, plus vijf miljoen euro aan mogelijke bonussen. Ook Noussair Mazraoui ging van Bayern naar United. Beide spelers maakten vorige week al hun debuut voor United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.