Koopmeiners wisselt bij winnend Juve prachtige assist met megamisser af

Reacties

Teun Koopmeiners heeft zaterdagavond zijn eerste bijdrage aan een doelpunt van Juventus geleverd. De Nederlandse middenvelder stelde teamgenoot Dusan Vlahovic in staat om te scoren tegen Genoa. Kort daarna had Koopmeiners zelf moeten scoren, maar hij faalde hopeloos.

Koopmeiners wisselt bij winnend Juve prachtige assist met megamisser af
© Pro Shots
Genoa
Genoa
0 - 3
Juventus
Juventus

Koopmeiners speelde in Genua zijn vijfde wedstrijd voor Juventus. Vorig seizoen was hij namens Atalanta bij zeventien goals rechtstreeks betrokken in de Serie A, maar de teller stond voor het duel met Genoa nog op nul.

In de tweede helft kwam daar dus verandering in. Tien minuten na rust vond Koopmeiners spits Vlahovic met een strakke pass, waarna de Serviër zijn tweede doelpunt van de avond maakte. Eerder had hij vanaf de stip gescoord na een handsbal van voormalig Juventus-verdediger Koni De Winter.

Kort na de 0-2 had het ook 0-3 moeten worden, via Koopmeiners. Vlak voor een leeg doel raakte de Oranje-international de bal echter niet goed, waardoor Mattia Perin de bal op zijn eigen lat zag eindigen. Gevolgen had het niet, uiteindelijk werd het alsnog 0-3. Ook Francisco Conceição beleefde een primeur, de ex-Ajacied maakte zijn eerste goal in Turijnse dienst.

De linkerhoek ligt volledig open, maar Teun Koopmeiners raakt bij de tweede paal de bal niet goed.
© Ziggo Sport
De linkerhoek ligt volledig open, maar Teun Koopmeiners raakt bij de tweede paal de bal niet goed.
Udinese
Udinese
2 - 3
Internazionale
Internazionale

Hoewel er vanuit Italië geruchten doorsijpelen dat Denzel Dumfries zijn aflopende contract in Milaan toch verlengd heeft, bleef de Oranje-back de gehele wedstrijd tegen Udinese op de bank. Stefan de Vrij viel een kwartier voor tijd in om de voorsprong over de streep te trekken, wat ondanks een late goal van ex-Ajacied Lorenzo Lucca lukte. Daarvoor had Lautaro Martínez twee keer gescoord, Davide Frattesi had Internazionale binnen de minuut al op 0-1 gezet. De 1-1 van Udinese, waar Jurgen Ekkelenkamp net als Lucca inviel, werd gemaakt door Christian Kabasele.

Serie A

Stand Serie A 2024/2025

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
3
3
0
9-0
+9
12
2
Torino
5
3
2
0
8-5
+3
11
3
AC Milan
6
3
2
1
14-7
+7
11
4
Internazionale
6
3
2
1
13-7
+6
11
5
Napoli
5
3
1
1
9-4
+5
10
* Actueel tot en met 28 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.