Koploper Lyon en nummer drie Nancy winnen

Olympique Lyon sloeg een gat van vier punten naar nummer twee Girondins Bordeaux.

Olympique Lyon-FC Metz 2-0
Het was pas de vierde keer dat Fred dit seizoen in de basis mocht beginnen, maar de Braziliaan liet direct zien van waarde te kunnen zijn. De spits tekende in de eerste 23 minuten voor de 1-0 en 2-0 en besliste zo al heel snel de ontmoeting tussen de koploper en de hekkensluiter van de Ligue 1. Fred maakte in de negende minuut 1-0 op aangeven van Karim Benzema. En een kwartier later wipte hij de bal over doelman Christophe Marichez.

AS Nancy-RC Lens 2-1
Nancy knokte zich terug van een achterstand om Lens te verslaan en de derde plaats in bezit te houden. Kader Mangane opende de score namens de bezoekers. Maar halverwege de tweede helft bogen Pascal Berenguer en Youssou Hadji de achterstand om in een voorsprong.

Lyon blijft koploper met 52 punten uit 26 duels. Girondins Bordeaux volgt op vier punten, maar komt zondag nog in actie. Nancy heeft 44 punten.