Koploper Sevilla morst punten bij Getafe

Nog onwetend van de verrichtingen van concurrent Barcelona, verspeelde Sevilla dure punten bij Getafe. Espanyol won knap bij Osasuna.

Celta de Vigo-Racing Santander 2-2Celta de Vigo had lange tijd uitzicht op drie punten, na goals van Fernando Baiano (25ste minuut) en Habib Bamogo (34ste). Na rust elimineerde middenmoter Racing Santander de voorsprong van de thuisclub. Pedro Munitis schoot in de 55ste minuut raak, en in de 80ste minuut benutte Cristian Alvarez een strafschop. Omdat Real Sociedad thuis verloor, nam Celta toch afstand van de laatste twee plaatsen.

Getafe-Sevilla 0-0Duur puntverlies van de gedeelde (met Barcelona) koploper in de Primera División. Sevilla kreeg wel scoringskansen, maar sprong onzorgvuldig om met die mogelijkheden. Het door Bernd Schuster getrainde Getafe neutraliseerde Sevilla's topscorer Frédéric Kanouté vrijwel volledig.

Osasuna-Espanyol 0-2Middenmoters Osasuna en Espanyol maakten er een aantrekkelijk duel van, waarbij de tweede club van Barcelona aan het langste eind trok. Ferrán Corominas opende de score in de twaalfde minuut. Hoewel de thuisclub uit Pamplona wel degelijk aandrong, ging Espanyol na het doelpunt van Raúl Tamudo in de 64ste minuut met de volle winst naar huis.

Villarreal-Real Mallorca 2-1Het lager staande Real Mallorca kwam in de 26ste minuut dankzij een succesvolle kopbal van Guillermo Pereyra op voorsprong. Jon Dahl Tomasson (foto) maakte in de 38ste minuut zijn tweede doelpunt voor Villarreal. Vlak voor tijd stelde Fabricio Fuentes de zege voor de thuisclub, die nu naar de twaalfe plaats stijgt, alsnog veilig.