Kordaat NAC heeft geen kind aan Sparta

NAC Breda heeft op halve kracht met 3-0 gewonnen van Sparta Rotterdam. De bezoekers spanden zich één helft lang in en konden daarna 45 minuten freewheelen.

Bij rust leidde NAC op Het Kasteel al met 3-0. In de negende minuut brak Brian Pinas de score open. De linksbuiten maakte zijn eerste van het seizoen op assist van Anouar Diba. Pinas haalde hard uit en zag zijn inzet door en via de benen van Joost Terol in het net belanden.

De tweede Brabantse treffer volgde twintig minuten later. Patrick Mtiliga zag zijn lange run na een één-tweetje met Mike Zonneveld beloond worden. De linksback verraste Terol met een schot laag in de korte hoek.

Op slag van rust maakte Maceo Rigters een einde aan het beetje spanning dat er nog was. De aanvaller van NAC haalde van dertig meter uit zag dat Terol geen vat kreeg op zijn inzet met een stuiter.

De tweede helft leverde geen hoogstandjes meer op. NAC vond het wel prima en sprong slordig om met de zee van ruimte die het kreeg. Sparta kon geen vuist maken om de ploeg van trainer Ernie Brandts aan het wankelen te brengen. NAC sloot daardoor aan bij de middenmoot, Sparta zag het gat met die zone groeien.