Koster: 'Dit is het minste dat we konden doen'

'Wij waren de meest gelukkige', besefte Rasmus Lindgren nadat Ajax met 2-1 van FC Groningen had gewonnen in stadion Euroborg. 'Het was een boeiende wedstrijd. Het kon alle kanten op', vond de Zweed, net als zijn coach Adrie Koster, die het een 'enerverende wedstrijd' vond.

Lindgren maakte zelf de 0-1 met een rake kopbal, waarna Ajax probleemloos de rust leek te halen. 'We hadden de wedstrijd onder controle en dan maken we het onszelf moeilijk door een tegendoelpunt in de laatste minuut van de eerste helft. Na rust moesten we weer op zoek naar een voorsprong. Maar toen zijn we één op één gaan spelen. We hebben uiteindelijk gewonnen en dat is het belangrijkste', concludeerde Lindgren. 'Nu moeten we zondag winnen en dan kunnen wij naar de wedstrijd in Arnhem gaan kijken.'

Door de winst mag Ajax namelijk nog hopen op de titel, maar dan moeten de Amsterdammers zelf winnen van Heracles Almelo en moet PSV verliezen van Vitesse. 'Het is het minste wat we konden doen, hier winnen', vertelde coach Koster voor de camera van Tele2. 'We maken het spannend tot de laatste wedstrijd. Al blijven we afhankelijk van PSV. We hebben het niet in eigen hand, maar ik denk dat de druk bij PSV ligt.'

Dat uitgerekend oud-Groningers Luis Suárez en Lindgren scoorden, verbaasde coach Adrie Koster niet. 'Dat is niet zo verrassend. Spelers die tegen hun oude club moeten spelen, scoren. Ik had het voor de wedstrijd al voorspeld dat deze twee jongens een doelpunt zouden maken. Bruno Silva had het moeilijk', verwees Koster naar de andere ex-Groninger, die als enige werd uitgefloten door de Groningse aanhang.