Koster mengt zich met Brugge in Belgische titelstrijd

Club Brugge heeft zich zondag door te winnen van rivaal Anderlecht gemeld in de Belgische titelstrijd. In de play-offs won de formatie van trainer Adrie Koster afgetekend met 3-0.

Karel Geraerts was verantwoordelijk voor een zeer voortvarende start van de thuisploeg. Hij hielp Brugge al na drie minuten aan een voorsprong door ziedend hard raak te schieten.

Vlak voor rust (42ste minuut) kwam Brugge op 2-0. Guillaume Gillet werd bestraft voor een overtreding op Jonathan Blondel, waarna Ivan Perisic de gegeven strafschop benutte.

In het tweede bedrijf kwam Anderlecht niet meer dichterbij. Joseph Akpala bepaalde de eindstand op 3-0. Hij profiteerde van goed voorbereidend werk van Perisic en Ryan Donk, die negentig minuten speelde.

Halverwege de tweede helft verloor Anderlecht tot overmaat van ramp ook nog eens Matías Suárez. Hij kreeg zijn tweede gele kaart omdat hij Peter Van der Heyden hard onderuit schopte. Nabil Dirar en Maxime Lestienne raakten in de slotfase namens Club nog de paal.

Door de zege van Club Brugge kan Racing Genk zondagavond optimaal profiteren. Bij een zege op Standard Luik breidt de ploeg de voorsprong op nummer twee Anderlecht uit naar vijf punten. De achterstand van Brugge, dat de derde stek deelt met AA Gent, op de lijstaanvoerder bedraagt nu vier punten. Foto: VI Images