Kritiek op Giménez: 'Hij was meer te zien in de zestien van Feyenoord'

Giovanni van Bronckhorst was na afloop van Feyenoord-Atlético Madrid kritisch op Santiago Giménez. De Mexicaan viel tegen in de cruciale Champions League-wedstrijd en maakte ook nog een ongelukkig eigen doelpunt.

© RTL 7
Feyenoord
Feyenoord
1 - 3
Atlético Madrid

'In de eerste helft was hij vrijwel onzichtbaar', vertelde Van Bronckhorst na afloop van de wedstrijd bij RTL 7. 'In de tweede helft begon het met de goede actie van Hartman. Daar had Giménez gewoon moeten scoren. Dat was een cruciaal moment vandaag. Het werd niet 1-1, even later werd het 0-2.'

Collega Theo Janssen merkte op dat Giménez ook afhankelijk is van de spelers om hem heen en weinig bruikbare ballen kreeg. Van Bronckhorst: 'Ik heb hem vandaag meer gezien in de eigen zestien dan in die van Atlético. Bij de 0-2 stond hij ook te verdedigen in het eigen strafschopgebied.'

Afronden
De voormalig trainer van Feyenoord was over het algemeen kritisch op de aanval van de Rotterdammers. 'Het is een leermoment geweest, met name in het afmaken van de kansen. Uit bij Lazio en Atlético was Feyenoord de betere ploeg, met meer kansen. Toch verloren ze beide wedstrijden. Op dat punt kwamen ze gewoon tekort.'

Van Bronckhorst probeerde ondertussen de moed er nog wel in te houden voor Feyenoord. 'Natuurlijk zal de teleurstelling overheersen, maar zondag staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma tegen PSV. Feyenoord heeft een resultaat nodig om dichterbij te komen. Ik denk dat ze deze wedstrijd zondag vergeten zijn. Dan moeten ze er weer staan.'