Kroatië neemt Perisic-experiment van Bosz over: 'Dit zijn we niet gewend'

Reacties

De keuze van Peter Bosz bij PSV om Ivan Perisic op de rechterflank te zetten, is in Kroatië niet ongezien gebleven. Bondscoach Zlatko Dalic stelde de routinier zaterdag tegen Schotland op als rechterwingback. Met succes, want de 137-voudig international leverde een assist op de 1-1 van Igor Matanovic.

Kroatië neemt Perisic-experiment van Bosz over: 'Dit zijn we niet gewend'
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
2 - 1
Schotland
Schotland

De meeste mensen kennen de 35-jarige Perisic als linksbuiten of linkshalf. De Kroaat stond in het grootste deel van zijn carrière op die flank, maar kan ook aan de rechterkant uit de voeten. Na zijn komst naar PSV werd al snel duidelijk dat Bosz dat als optie zag. Perisic debuteerde tegen Willem II immers als rechtsbuiten.

Bondscoach Dalic heeft goed naar de wedstrijden van Perisic bij PSV gekeken, want tegen Schotland posteerde hij de ervaren kracht plots op de rechterkant. Bij Kroatië was het jaren geleden dat hij op die zijde stond, maar Dalic durfde het tegen Schotland aan. Captain Luka Modric gaf toe dat het wat onwennig was om Perisic op de andere flank te zien.

'Dit zijn we niet van hem gewend, maar een verrassing was dit ook niet', zei de middenvelder van Real Madrid. 'We weten waartoe hij in staat is en bij PSV stond hij de laatste twee wedstrijden op deze plek. Hij vulde het goed in en was met een assist belangrijk. Perija was continu gevaarlijk in de één-tegen-één. Ik heb geen moment aan hem getwijfeld.'

UEFA Nations League

Stand League A Groep 1 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
3
0
0
7-3
+4
9
2
Kroatië
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Polen
3
1
0
2
4-6
-2
3
4
Schotland
3
0
0
3
4-7
-3
0
* Actueel tot en met 13 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer I. Perišić
Meer over I. Perišić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.