Kroatië sloopt Belgische muur

België had een gelijkspel in Kroatië nodig om zich te plaatsen voor het WK. Tot een kwartier voor tijd hield de Belgische muur met de nodige moeite stand. Alen Boksic wist toch een gaatje te vinden en bezorgde zijn land daarmee een plaats op het WK.

De ultradefensieve speelwijze van België loonde uiteindelijk niet. De ploeg van bonscoach Robert Waseige mocht van geluk spreken dat het met een 0-0 stand mocht gaan rusten. In de eerste helft zag Kroatië een doelpunt afgekeurd worden en miste Robert Prosinecki een strafschop.

Ook na rust bleven de Kroaten het spel bepalen. Toch hield doelman Geert de Vlieger zijn doel lang schoon. In de 75ste minuut moest echter ook de doelman van Willem II capituleren. Boksic stond op de juiste plaats om een voorzet van Balaban binnen te tikken. In de resterende minuten was België niet meer in staat om met succes over te schakelen op de aanval.

Kroatië is er daardoor komende zomer op het WK weer bij. België krijgt een tweede kans tegen de nummer twee uit groep 3.