Kroos geniet van uitblinker in El Clásico: 'Topdrie ter wereld'

Reacties

De vreugde is groot bij Real Madrid na de indrukwekkende zege in El Clásico tegen Barcelona. Toni Kroos genoot met name van Federico Valverde.

Kroos geniet van uitblinker in El Clásico: 'Topdrie ter wereld'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 1
Barcelona
Barcelona

'We hebben een complete wedstrijd gespeeld', concludeerde Real-trainer Carlo Ancelotti achteraf in gesprek met DAZN. 'Onze ploeg was goed met én zonder de bal. We kwamen vroeg op voorsprong en hebben het duel daarna gecontroleerd. De vijf wissels hebben ons ook veel geholpen. Daar zaten ook spelers bij die eigenlijk verdienden om te starten, maar je kunt niet iedereen opstellen', zei de Italiaan.

'Deze wedstrijd had een hoop energie in het middenveld nodig met Federico Valverde. Daarna hadden we ook nog Rodrygo en Eduardo Camavinga om de wedstrijd in het slot te gooien', blikte Ancelotti terug op het wedstrijdverloop. Met name Valverde viel op in Estadio Santiago Bernabéu. De onvermoeibare Uruguayaan bleef de bezoekers onder druk zetten en maakte zelf de belangrijke 2-0 met een schot van randje zestien (zie video onder).

Het leverde Valverde een fraai compliment op van ploeggenoot Toni Kroos. 'Hij hoort bij de drie beste spelers ter wereld op dit moment', schreef de Duitser op Twitter. Zelf wilde het 24-jarige loopwonder niet te veel credits opeisen. 'Het belangrijkste is de overwinning. We hebben hard gewerkt en veel offers gemaakt. We hebben echt als team gespeeld. We wisten dat als we de lastige momenten goed zouden verdedigen, er ruimte zou komen in de tegenaanval.'

Lees op VI PRO een tactische analyse van de kraker in Madrid:

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.