Kuijt bij Fenerbahçe beter van start dan Van Hooijdonk

Dirk Kuijt was zaterdagavond opnieuw trefzeker voor Fenerbahçe. In het thuisduel met Gaziantepspor zorgde de Oranje-aanvaller zes minuten vóór tijd voor de 3-0 eindstand.

Kuijt bij Fenerbahçe beter van start dan Van Hooijdonk

Voor Kuijt was het alweer zijn zesde doelpunt in de zes officiële wedstrijden voor de Turkse grootmacht: hij maakte er twee in competitieverband, drie in de voorronde van de Champions League en één om de Turkse Super Cup.

Met die reeks is Kuijt bij Fenerbahçe beter uit de startblokken geschoten dan zijn illustere voorganger Pierre van Hooijdonk. Pi-Air scoorde in zijn eerste seizoen bij de Turkse topclub - de jaargang 2003/04 - vijf keer in zijn eerste zes officiële optredens.

In tegenstelling tot Kuijt maakte Van Hooijdonk zijn eerste vijf goals stuk voor stuk in competitiewedstrijden, aangezien Fenerbahçe dat seizoen geen Europees voetbal speelde, niet om de Turkse Super Cup speelde en pas veel later in het seizoen in het bekertoernooi uitkwam.

Van Hooijdonk beëindigde zijn eerste seizoen bij Fener met fraaie cijfers: hij scoorde 24 keer in 34 competitieduels en voegde daar nog één treffer in drie bekerduels aan toe. Met die 24 goals in de Süper Lig hielp hij Fenerbahçe destijds aan de vijftiende landstitel in de clubhistorie.

Voor Kuijt was de goal tegen Gaziantepspor van bijzondere waarde. Het betekende zijn 250ste doelpunt als profvoetballer. De Katwijker maakte er in totaal 226 voor FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe en 24 namens het Nederlands elftal.

De aanvaller heeft nu na zes wedstrijden voor Fenerbahçe al vaker gescoord dan vorig seizoen tijdens 44 officiële optredens bij Liverpool (vijf goals). (Ramon Min)

Klik op onderstaand beeld voor een grotere weergave <br /><br /> Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's