Kuijt brengt Liverpool zege, Watford daalt af

Dirk Kuijt bewees Liverpool en zichzelf een goede dienst. In de strijd om lijsbehoud boekte alleen West Ham een zege van importantie. Het doek viel voor Watford.

Kuijt brengt Liverpool zege, Watford daalt af

Liverpool-Wigan Athletic 2-0In de wetenschap dat concurrent Arsenal punten had laten liggen tegen Tottenham deed Liverpool goede zaken om de derde plaats veilig te stellen. Onder aanvoering van Dirk Kuijt, die met een achteruitkopbal de score had geopend, werd Wigan Athletic de garantie voor nog een jaar Premiership onthouden. De Feyenoorder bezegelde halverwege de tweede helft het lot van Wigan en bezorgde Liverpool en passant een goede generale voor de Champions League-ontmoeting met Chelsea.

Bolton Wanderers-Reading 1-3Reading heeft nog steeds zicht om het debuutseizoen in het Premiership extra kleur te geven met kwalificatie voor Europees voetbal. Aanvankelijk zag het daar niet naar uit. Nick Shorey had Bolton met een eigen doelpunt een kwartier voor het einde aan een voorsprong geholpen. Maar in de laatste tien minuten kreeg het duel in het Reebok Stadium een dramatische wending, met Reading als lachende ploeg. Kevin Doyle (2) en Stephen Hunt zorgden voor de verrassende ontknoping.

Fulham-Blackburn Rovers 1-1Fulham sprokkelde weer een puntje in de jacht op lijfsbehoud. In een nerveuze wedstrijd bleef de ploeg van coach Lawrie Sanchez overeind tegen een sterker en gevaarlijker Blackburn Rovers. Alleen Benni McCarthy had een antwoord op de vroege openingstreffer van Vincenzo Montella, die Fulham na negen minuten op 1-0 had gezet.

Charlton Athletic-Sheffield United 1-1Charlton Athletic blijft veroordeeld tot een plaats onder de rode streep, omdat het degradatieduel met Sheffield United niet meer opleverde dan een schamel punt. Talal El Karkouri had na een klein uur met enig geluk de score nog wel geopend. Pas nadat Jonathan Stead de score gelijk had getrokken mocht Jerrel Hasselbaink zijn intrede maken. Maar ook de Nederlandse routinier kon geen zege voor Charlton forceren.

West Ham United-Everton 1-0West Ham United mag nog steeds hopen op lijfsbehoud dankzij een spectaculair doelpunt van Bobby Zamora. Na minder dan een kwartier krulde hij de bal van twintig meter achter Everton-keeper Tim Howard. Het was genoeg voor een verdiende overwinning op Everton, dat mede door het snelle uitvallen van spits Andrew Johnson improductief bleef.

Watford-Manchester City 1-1Voor Watford is er geen redden meer aan. Alleen een overwinning op Manchester City kon soelaas bieden, maar dat bleek The Hornets niet gegund. Doelman Ben Foster ging in de fout, waarna Darius Vassell voor de 0-1 tekende. Tamas Priskin zorgde met de gelijkmaker nog voor een spannend laatste kwartier, maar de benodigde winnende treffer bleef achterwege voor Watford. Na één seizoen keert de ploeg van Aidy Boothroyd terug naar het Championship.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's