Kuijt en Beerschot lijden derde nederlaag op rij in spektakelstuk

Reacties

Beerschot heeft zaterdag voor de derde keer op rij verloren in de Belgische competitie. De ploeg van Dirk Kuijt begon goed aan de wedstrijd tegen RC Genk, maar aan het eind van een zeer vermakelijke voetbalmiddag zat er net geen stuntje in.

Kuijt en Beerschot lijden derde nederlaag op rij in spektakelstuk
© Pro Shots
Beerschot
Beerschot
3 - 4
Genk
Genk

Al snel nam de thuisploeg, met Brian Plat (foto boven) in de ploeg, de leiding. Na een knappe aanval kwam de bal bij Ewan Henderson, de Schot rondde met een goed schot af: zijn eerste voor de club uit Antwerpen. Beerschot fantaseerde even van de eerste competitiezege in het nieuwe seizoen, maar moest al snel een nieuwe realiteit onderkennen. Ryan Sanusi, we kennen hem nog van Sparta Rotterdam, maakte hands in zijn eigen zestien. Jarne Steuckers (ex-MVV Maastricht) scoorde vanaf de stip.

Steuckers was erop gebrand om Kuijt een rotmiddag te bezorgen. De buitenspeler legde een hoekschop bij de tweede paal neer, Tolu Arokodare gaf daar het laatste zetje. De Limburgse bezoekers, die ook niet geweldig aan het seizoen zijn begonnen, kwamen nog voor rust zelfs op 1-3, weer uit een stilstaande fase. Carlos Cuesta kopte raak.

Na een uur kreeg Beerschot eventjes nieuwe hoop. Met de nadruk op eventjes. Simion Michez reageerde het snelst op een lange bal en verschalkte Hendrik Van Crombrugge: 2-3. Amper een minuut later was de marge desondanks weer twee. Yira Sor was de paarse defensie te vlug af, zijn voorzet werd door Arokodare tot doelpunt gepromoveerd. Even daarvoor had Beerschot-goalie Davor Matijas nog onderstaande curieuze handsbal gemaakt.

Beerschot kreeg nog een kans om terug te komen, maar Welat Cagro miste een strafschop, gegeven voor een overtreding waar Mujaid Sadick rood voor had gekregen. In de slotfase hadden de Kielse Ratten zodoende dus een man meer. Derrick Tshimanga (ex-Willem II en ex-Genk) bracht met de 3-4 nog een spannende blessuretijd teweeg.

Daar bleef het echter bij, ook het late inbrengen van ex-Ajacied Ar'jany Martha bood geen soelaas. Daardoor staat Beerschot na vier speelronden in de Belgische competitie nog altijd op één schamel puntje. Volgende week wordt ook geen makkie: in Luik wacht Standard. Dat zal wel met twee nieuwe spelers zijn: de Saoedische internationals Faisal Al-Ghamdi en Marwan Al-Sahafi staan op het punt te tekenen bij Beerschot, een club die in handen is van een Saoedische eigenaar.

Pro League

Stand Pro League 2024/2025

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
12
Mechelen
7
2
2
3
10-12
-2
8
13
Kortrijk
7
2
1
4
5-11
-6
7
14
Sint-Truiden
7
1
3
3
8-16
-8
6
15
Cercle Brugge
6
1
1
4
8-13
-5
4
16
Beerschot
7
0
1
6
6-17
-11
1
* Actueel tot en met 18 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Beerschot VA
Meer over Beerschot VA
Meer RC Genk
Meer over RC Genk
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.