Kuijt en Beerschot zijn goede gevoel meteen weer kwijt

Reacties

Beerschot heeft de stuntzege op Anderlecht geen vervolg kunnen geven. De ploeg van Dirk Kuijt verloor vrijdagavond in een staartduel met 1-0 van KV Kortrijk en blijft zodoende moederziel alleen onderaan de Belgische Eerste Klasse staan.

Kuijt en Beerschot zijn goede gevoel meteen weer kwijt
© Pro Shots
Kortrijk
Kortrijk
1 - 0
Beerschot
Beerschot

In hun eigen sfeervolle, charmante Guldensporenstadion namen De Kerels het heft in handen voor het openingskwartier. Gaandeweg de eerste helft kwamen ook de bezoekers uit Antwerpen meer en meer in het stuk voor, maar de kansenverhouding bleef in het voordeel van de Kortrijkzanen. Een doelpuntje was niet gek geweest, maar bleef wel uit.

In de tweede helft was het aanvankelijk een stuk voorzichtiger, tot Kortrijk nadrukkelijk op zoek ging naar een doelpunt dat na ruim een uur ook viel: Abdoulaye Sissako kopte keihard raak uit een corner. Kuijt probeerde nog wel van alles, zo haalde hij Brian Plat en Dean Huiberts naar de kant voor onder anderen Ar'jany Martha.

Het zou niet de avond van de Kielse Ratten worden, die tot overmaat van ramp Marwan Al-Sahafi nog zagen uitvallen. Vorige week zette hij het Olympisch Stadion nog in vuur en vlam met twee goals tegen Anderlecht, nu moest hij geblesseerd naar de kant. Beerschot kon in het restant geen aanspraak meer maken op een puntje.

Zo is het goede gevoel van vorige week weer verdwenen bij Beerschot, dat met vijf punten uit twaalf wedstrijden nog altijd onderaan staat, nu negen punten achter Kortrijk. De twaalfde speelronde in België kent zondag een reeks toppers: Club Brugge treft Anderlecht, Antwerp ontmoet Standard Luik en het klassieke affiche Gent – Genk staat ook nog op de rol. Beerschot ontvangt woensdag RFC Luik in de beker, volgende week zondag is AA Gent de tegenstander in Antwerpen.

Pro League

Stand Pro League 2024/2025

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
12
Kortrijk
12
4
2
6
9-19
-10
14
13
OH Leuven
11
2
6
3
11-16
-5
12
14
Sint-Truiden
11
2
5
4
15-21
-6
11
15
Cercle Brugge
11
2
3
6
11-20
-9
9
16
Beerschot
12
1
2
9
10-29
-19
5
* Actueel tot en met 25 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Beerschot
Meer over Beerschot
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.