Kuijt hoeft niet te vrezen voor ontslag: 'Geen seconde overwogen'

Reacties

Slechts één punt uit zeven wedstrijden, maar Dirk Kuijt hoeft niet te vrezen voor zijn baan. De clubleiding van Beerschot heeft het vertrouwen in hem uitgesproken.

Kuijt hoeft niet te vrezen voor ontslag: 'Geen seconde overwogen'
Sporting Charleroi
Sporting Charleroi
3 - 0
Beerschot
Beerschot

Kuijt wist vorig seizoen met Beerschot te promoveren naar het hoogste niveau van België, waarop hij in zeven wedstrijden pas één punt wist te pakken. De druk staat er vol op, maar Kuijt hoeft niet te vrezen voor een ontslag. 'We zijn er rotsvast van overtuigd dat we niet zullen degraderen. Je zou na een 1 op 18 kunnen panikeren, maar als je naar de achterliggende data kijkt hadden we al minstens drie punten meer moeten hebben', aldus sportief directeur Benjamin Ehresmann voor de wedstrijd van zondag in het Gazet van Antwerpen.

'Ik heb nog geen seconde overwogen om Kuijt te ontslaan. Waarom zou ik? We geloven in Kuijt en we geloven in deze spelersgroep. Als je succesvol wil zijn in het profvoetbal, moet je standvastig zijn', besloot Ehresmann.

Kuijt leed zondagmiddag opnieuw een gevoelige 3-0 nederlaag tegen Charleroi. Het regent tegengoals bij Beerschot. 'Dat we veel tegengoals hebben gekregen, is zwaar en teleurstellend. We moeten daar aan werken en dat moet verbeteren. Je had gehoopt dat dit een nieuw begin zou zijn, maar opnieuw een 3-0 nederlaag slikken, dat doet pijn', zei Kuijt.

Verdediger Hervé Matthys wist het na afloop ook even niet meer. 'Op zich krijgen we heel domme doelpunten tegen. Ik heb geen idee hoe we dat kunnen keren. Dat ligt bij de trainer. Volgende week is het een levensbelangrijke wedstrijd voor ons.'

'Dit is een serieuze domper. We zijn met een plan gekomen en het is op geen enkele manier gelukt', verzuchtte aanvoerder Ryan Sanusi. 'Iedereen heeft hard gewerkt en ik kan niemand iets verwijten, maar het was gewoon niet goed genoeg. We snakken naar een resultaat. Dat hebben we nodig om hier uit te komen. Momenteel zitten we in een heel moeilijke situatie. Het geloof staat op een laag pitje. Eén keer een goed resultaat is echt nodig om dit om te keren. Volgende week zullen we daar opnieuw volledig voor gaan. Dat is de enige optie.'

Pro League

Stand Pro League 2024/2025

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
10
OH Leuven
7
2
4
1
9-6
+3
10
11
Union Sint-Gillis
7
2
3
2
7-7
0
9
12
Mechelen
7
2
2
3
10-12
-2
8
13
Kortrijk
7
2
1
4
5-11
-6
7
14
Sint-Truiden
7
1
3
3
8-16
-8
6
15
Cercle Brugge
6
1
1
4
8-13
-5
4
16
Beerschot
7
0
1
6
6-17
-11
1
* Actueel tot en met 18 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.