Kuijt inspireert Liverpool tot winst op Man United

Liverpool heeft een tik uitgedeeld aan Manchester United. The Reds versloegen de regerend kampioen met 2-1. De Nederlanders Ryan Babel, Dirk Kuijt en Edwin van der Sar speelden een hoofdrol.

Kuijt inspireert Liverpool tot winst op Man United

Manchester United was nog wel furieus begonnen op Anfield. Al in de derde minuut koesterden de gasten een 1-0 voorsprong. Dimitar Berbatov trok de bal vanaf de achterlijn keurig terug en de inkomende Carlos Tévez knalde hard raak.

Liverpool leek met die achterstand al snel de tol te betalen voor het gemis van de sterspelers Steven Gerrard en Fernando Torres. Het tweetal was hersteld van blessures, maar begon het duel op de reservebank.

Dirk Kuijt nam de thuisclub na de tegentreffer echter bij de hand. De hardwerkende spits knalde de bal met een volley net voorlangs en profiteerde even later bijna van een slippertje van Edwin van der Sar, die een ongelukkige wedstrijd speelde.

De doelman van Manchester United ging in de fout bij de gelijkmaker van Liverpool. Van der Sar anticipeerde slecht op een van richting veranderde pass en sloeg de bal tegen ploeggenoot Wes Brown aan. Zonder dat er verder een speler van Liverpool aan te pas hoefde te komen, rolde de bal over de doellijn: 1-1 (zie foto onder).

De gelijke stand bleef lang intact, maar duidelijk was dat Liverpool de betere ploeg was. The Reds wonnen dan ook verdiend. Na doorzetten van Javier Mascherano legde Kuijt de bal terug op Babel. De invaller schoot raak in het dak van het doel.

Met tien punten uit vier wedstrijden is Liverpool het seizoen uitstekend begonnen. Manchester United daarentegen kijkt tegen een achterstand aan van vier punten. Het verlies op Anfield was al de tweede competitienederlaag na vier speelronden. Bovendien moeten The Mancunians het volgende week tegen Chelsea stellen zonder Nemanja Vidic. De verdediger kreeg in de slotfase een geelrode kaart.

Bekijk hier al onze video's