Kuijt is belangrijk voor matig Liverpool

Liverpool heeft de Europese vorm van vorig seizoen nog niet te pakken. Het mocht gelukkig zijn met de puntendeling bij Porto. Olympique Marseille begon wel met een zege.

FC Porto-Liverpool 1-1
Liverpool mocht niet klagen over het gelijkspel in het eerste duel in de groepsfase van de Champions League. In Oporto kreeg de verliezend finalist van vorig seizoen snel een strafschop tegen. Doelman José Reina haalde Tarik Sektioui neer en Lucho González benutte de penalty.

Liverpool had acht minuten nodig om de stand gelijk te trekken. Kuijt was de maker. De Nederlandse international kopte van dichtbij raak nadat Sami Hyypiä de bal voor het doel had gekopt. Het laatste half uur speelden de Engelsen met tien man uit. Jermaine Pennant kreeg twee keer geel en moest vertrekken.

Olympique Marseille-Besiktas 2-0
Olympique kende na drie jaar afwezigheid een goede terugkeer op het hoogste Europese podium. L'OM was beter dan Besiktas, maar kwam moeilijk aan zijn doelpunten. Pas in het laatste kwartier viel de beslissing. Verdediger Julien Rodriguez scoorde uit de rebound en in blessuretijd maakte Djibril Cissé het af. Boudewijn Zenden begon in de basis.

Bekijk hier al onze video's