Kuijt is zeer tevreden na debuut op hoogste niveau

Reacties

Dirk Kuijt kijkt met een goed gevoel terug op de start van Beerschot in de Jupiler Pro League. De gepromoveerde club hield zaterdag in eigen huis OH Leuven op 0-0.

Kuijt is zeer tevreden na debuut op hoogste niveau
© Pro Shots
Beerschot
Beerschot
0 - 0
OH Leuven
OH Leuven

Leuven was vorig seizoen een middenmoter op het hoogste niveau in België. Kuijt vond het van scoren houden van die ploeg bemoedigend met het oog op wat komen gaat. 'Het is niet makkelijk om op een hoger niveau te komen en meteen te presteren. Zeker niet tegen ploegen die wel gewend zijn aan dat hogere niveau', zei de Nederlandse trainer tegenover Het Laatste Nieuws.

Kuijt was in het seizoen 2022/23 van juli tot eind november trainer bij ADO Den Haag. Vorig jaar in december begon hij aan zijn klus in Antwerpen. Het duel met Leuven betekende voor hem zijn debuut op het hoogste niveau als trainer. Hij merkte dat er spanning was bij zijn spelers. Kuijt: 'Dat hoeft niet per se negatief te zijn. Het moet kriebelen als je het veld opgaat. Die energie was al heel de week aanwezig.'

Voor Beerschot wacht volgend weekend al een uitwedstrijd tegen titelkandidaat Union Sint-Gillis. Kuijt hoopt dat zijn spelers snel stappen kunnen zetten, om zo min mogelijk last te krijgen van degradatiezorgen. 'De spelers zijn zich nog aan het ontwikkelen en dat gaat prima', aldus de coach, die zijn club na de promotie nog weinig zag uitgeven op de transfermarkt. Volgens het gerenommeerde Transfermarkt heeft Beerschot na Dender ook de selectie met de laagste transferwaarde. Die van Leuven is bijvoorbeeld bijna drie keer zo hoog.

Bekijk hier al onze video's
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.