Kuijt kan niet voldoende imponeren richting potentiële bijltjesdag

Reacties

Beerschot-trainer Dirk Kuijt moet langer wachten op zijn eerste overwinning in België. De club van de Nederlandse coach pakte vrijdag wel het tweede punt van het seizoen, op bezoek bij Westerlo. Of het voldoende is om Kuijt te redden van een ontslag, zal maandag blijken.

Kuijt kan niet voldoende imponeren richting potentiële bijltjesdag
© Pro Shots
Westerlo
Westerlo
2 - 2
Beerschot
Beerschot

In aanloop naar de wedstrijd in 't Kuipje ging het vooral over de bezoekende club. Beerschot pakte onder Kuijt slechts één punt in de eerste negen wedstrijden. Belgische media kwamen te weten dat de positie van de Nederlandse coach maandag besproken ging worden, waardoor Kuijt nog één duel had om extra indruk te maken.

Dat bleek moeizaam te gaan. Beerschot stond vanaf het begin onder druk, maar kwam onverwachts toch op voorsprong via Tom Reyners, die scoorde op aangeven van Ar'Jany Martha. Dat was ook het enige lichtpuntje, want buiten enkele spaarzame Beerschot-momenten heerste Westerlo in eigen huis. Dat resulteerde een kwartier in de tweede helft in de 1-1 van Luka Vuskovic, die bij de eerste paal inkopte.

Ook in de rest van de tweede helft leek een doelpunt van Westerlo in de lucht te hangen, totdat Beerschot toch weer de leiding greep. Twintig minuten voor tijd maakte Ryan Sanusi, met een verleden bij Willem II, TOP Oss en Sparta Rotterdam, van dichtbij de 1-2. De eerste zege van het seizoen lonkte, maar het broze vertrouwen bij Beerschot brak de club wederom op. Na een carambole maakte Vuskovic zijn tweede van de avond.

In elke andere situatie zou het punt van Beerschot op bezoek bij Westerlo een knappe prestatie zijn, omdat de hekkensluiter punten afsnoept van een subtopper. Het uitblijven van een overwinning kan Kuijt echter zomaar de kop kosten.

Voor de wedstrijd tegen Westerlo ging VI op reportage in België

Pro League

Stand Pro League 2024/2025

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
12
OH Leuven
9
2
5
2
10-10
0
11
13
Sint-Truiden
9
2
4
3
12-17
-5
10
14
Cercle Brugge
9
2
2
5
11-17
-6
8
15
Kortrijk
9
2
2
5
6-15
-9
8
16
Beerschot
10
0
2
8
8-27
-19
2
* Actueel tot en met 4 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.