Kuijt met Beerschot hard onderuit in Brugge

Beerschot heeft zondag de tweede nederlaag op rij geleden. De club van trainer Dirk Kuijt was niet opgewassen tegen Cercle Brugge, dat door de overwinning de eerste punten van het seizoen pakte.

Cercle Brugge
4 - 1
Beerschot
Beerschot

Beerschot begon de Pro League met een gelijkspel tegen OH Leuven en ging vorige week onderuit op bezoek bij Union Sint-Gillis. Met een bezoek aan het Jan Breydel Stadion wachtte Kuijt opnieuw een lastige klus. Net als Union plaatste Cercle zich vorig seizoen voor de play-offs om het landskampioenschap. Daarin finishte de tweede club van Brugge knap als vierde.

Het kwaliteitsverschil met Beerschot was duidelijk. De bezoekers, met Ar'Jany Martha en Brian Plat in de basis, konden geen vuist maken. Cercle sloeg via Bruninho, Kazeem Olaigbe en Ahoueke Denkey nog voor rust drie keer toe. Tussendoor deed Simion Michez wat terug. Martha bleef in de rust in de kleedkamer achter, maar de ingreep van Kuijt sorteerde geen effect.

In de slotfase zorgde Abdoul Kader Ouatarra voor het slotstuk (4-1). Dat betekent dat Beerschot na drie wedstrijden op de vijftiende plaats blijft steken. Alleen STVV, dat zondag hard onderuit ging tegen Antwerp, haalde minder punten. De club uit Sint-Truiden verloor alle wedstrijden. Beerschot wacht volgende week opnieuw een pittige opgave. Dan komt RC Genk op bezoek.