Kuijt op drempel van nieuwe mijlpaal in loopbaan

Vier dagen na zijn vijftigste doelpunt voor Liverpool kan Dirk Kuijt woensdagavond in de uitwedstrijd tegen Arsenal alweer een nieuwe mijlpaal bereiken. De 29-jarige Katwijker gaat in het Emirates Stadium in Londen op jacht naar het tweehonderdste doelpunt als clubspeler.

Kuijt op drempel van nieuwe mijlpaal in loopbaan

Inclusief zijn seizoenen bij FC Utrecht (1998-2003) en Feyenoord (2003-2006) staat de teller van de Katwijker na 487 officiële wedstrijden nu op 199. De voortekenen voor Kuijt zijn goed, want hij trof eerder dit seizoen, op 13 december, ook al doel tegen The Gunners. Desondanks verloor Liverpool dat duel voor eigen publiek: 1-2.

Kuijt maakt ook dit seizoen zijn bijnaam als Mister Duracell waar. Hij miste tot dusverre maar een van de 35 wedstrijden die de formatie van manager Rafael Benítez dit seizoen nationaal en internationaal afwerkte. Achter hem volgen Jamie Carragher, Emiliano Insúa en Lucas Leiva met ieder 32 officiële optredens.

Op de topscorerslijst van Liverpool dit seizoen moet Kuijt, die vier keer scoorde in zijn laatste vier wedstrijden voor The Reds, alleen de Spaanse schutter Fernando Torres (twaalf goals) vóór zich dulden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen