Kuijt optimistisch gestemd: 'Als dit de standaard is, komt het goed'

Reacties

Beerschot heeft een moeilijke start tijdens zijn rentree in de Belgische Eerste Klasse. De Antwerpse club verloor na nederlagen tegen Cercle Brugge en Union Sint-Gillis zaterdag ook van RC Genk. Trainer Dirk Kuijt houdt de moed erin na een spektakelstuk.

Kuijt optimistisch gestemd: 'Als dit de standaard is, komt het goed'
© Pro Shots
Beerschot
Beerschot
3 - 4
Genk
Genk

De mauve-witten kwamen al heel snel op voorsprong, maar Genk reageerde sterk en nam een ruime voorsprong. Desondanks bleef Beerschot vechten en op het einde kwam de thuisploeg in het eigen Olympisch Stadion nog in de buurt van een remise. De eindstand, 3-4, is een bittere pil voor Kuijt, die toch veel goede dingen heeft gezien.

'Het team heeft gereageerd zoals ik gehoopt had. Ze hebben van de eerste tot de laatste minuut geknokt en er een echte wedstrijd van gemaakt. Als je thuis tegen Genk drie doelpunten maakt, dan verwacht je minimaal een punt en eigenlijk een overwinning', aldus de Katwijkse trainer tegenover de Vlaamse publieke omroep Sporza. Die punten gaan wel komen, denkt Kuijt.

'De ploeg bleef knokken en het publiek bleef achter ons staan. Ik kan alleen maar supertrots zijn op de spelers en het publiek. Als dit onze standaard is, dan gaat het goedkomen. Voor de korte termijn is dit wel heel zuur. Soms heb je ook wat geluk nodig', vervolgde de coach. Volgende week is de volgende kans voor Beerschot: in het Stade Maurice Dufrasne is dan Standard Luik de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Meer Beerschot VA
Meer over Beerschot VA
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.