Kuijt pakt punt met Beerschot in Pro League-debuut

Reacties

Dirk Kuijt heeft met Beerschot een punt gepakt in zijn eerste wedstrijd als trainer in de Pro League. Het duel met OH Leuven eindigde zoals het begon. 

Kuijt pakt punt met Beerschot in Pro League-debuut
© Pro Shots
Beerschot
Beerschot
0 - 0
OH Leuven
OH Leuven

Kuijt koos voor één Nederlander in zijn eerste basiself op het hoogste niveau van België. Brian Plat, deze zomer overgekomen van FC Volendam, mocht starten. De verdediger speelde de hele wedstrijd. Dean Huiberts werd eerder deze week definitief overgenomen van PEC Zwolle en zat op de bank. Hij kwam in de 77ste minuut in de ploeg voor Tom Reyners.

OH Leuven dacht in de 26ste minuut op voorsprong te komen in Antwerpen. Suphanat Mueanta werkte de bal tegen de touwen, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. Zijn doelpunt werd terecht afgekeurd. Daardoor gingen de ploegen rusten met een 0-0 stand. Na de pauze haalde Beerschot-spits Charly Keita een inzet van Ewoud Pletinckx van de lijn. Veel spannender werd het niet meer.

De ploeg van Kuijt vervolgt het seizoen volgende week tegen Union Sint-Gillis. De club uit Brussel won vorige week de Belgische Super Cup. Club Brugge werd toen met 2-1 verslagen. Een flinke test dus voor Kuijt en zijn manschappen. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Beerschot VA
Meer over Beerschot VA
Meer D. Kuijt
Meer over D. Kuijt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.