Kuijt pikt eerste zomerversterking voor Beerschot op bij FC Volendam

Reacties

Beerschot heeft zich versterkt met Brian Plat. De verdediger komt over van FC Volendam. Voor Dirk Kuijt is het de eerste zomerversterking.

Kuijt pikt eerste zomerversterking voor Beerschot op bij FC Volendam
© Pro Shots

Afgelopen seizoen promoveerde trainer Kuijt met Beerschot naar het hoogste niveau van België. Deze zomer hoopt hij zijn elftal helemaal Pro League-proof te maken. Daarin is Plat de eerste versterking. Hij was afgelopen seizoen nog goed voor 27 Eredivisie-duels. De 24-jarige centrale verdediger, die ook als back uit de voeten kan, komt transfervrij over en tekent tot medio 2026.

Plat doorliep de jeugdelftallen bij FC Volendam en stroomde in 2019 door naar het eerste elftal. Hij veroverde een basisplaats, toen nog in de Keuken Kampioen Divisie en was ook afgelopen jaar overwegend basisspeler in de Eredivisie. 'Ik voelde dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging, daarom was Beerschot een logische keuze', laat hij weten via de clubwebsite.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is voor het eerst dat ik voor een andere ploeg uitkom dan voor Volendam, dus dat zal wel even wennen zijn. Maar ik kan gewoon Nederlands blijven praten, dus dat is qua integratie wel een stuk makkelijker. Ik ben geen typisch Nederlandse verdediger. Natuurlijk wil ik graag voetballen, maar ik moet het vooral hebben van mijn duelkracht.'

'Ik ben zeer tevreden met deze eerste zomeraanwinst', vult Kuijt aan. 'Hij is snel, sterk en goed aan de bal. Hij brengt daarbovenop een berg ervaring mee vanuit het Nederlandse eerste en tweede niveau. Brian stond in de belangstelling van meerdere clubs. Ik ben blij dat hij onze verdediging komt versterken.'

Spelersprofiel

B. Plat


Geboortedatum:
5 april 2000
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Volendam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,91 m
Gewicht:
82 kg
Huidige club:
Beerschot VA
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.