Kuijt zet Liverpool op het goede spoor

Benfica heeft zijn meerdere moeten erkennen in Liverpool. Dirk Kuijt stond aan de basis van de uitschakeling van de Portugezen in de Europa League (4-1).

Liverpool moest op Anfield een antwoord geven op de 2-1 nederlaag in Lissabon. In een tijdsbestek van zes minuten had de ploeg van manager Rafael Benítez de achterstand meer dan goed gemaakt.

In de 28ste minuut brak Kuijt de ban. De Oranje-international scoorde op aangeven van Steven Gerrard. Bij het doelpunt speelden meer Nederlanders een rol. Scheidsrechter Björn Kuipers keurde treffer pas goed na overleg met zijn assistent Sander van Roekel, die aanvankelijk een reden zag de treffer af te keuren.

Zes minuten na de openingstreffer vergrootte Lucas de marge in het voordeel van Liverpool, dat in de tweede helft dankzij Fernando Torres de halve finale niet meer kon ontgaan. De Spaanse spits tekende voor twee treffers, waardoor het doelpunt van Oscar Cardozo niet meer dan een eretreffer voor Benfica was.