Kuranyi bezorgt Schalke winst, Stuttgart volgt

Schalke 04 en VfB Stuttgart wonnen hun thuiswedstrijden van dit weekeinde en blijven elkaar op de hielen zitten. Hamburger SV ging op eigen veld hard onderuit. Roy Makaay kon Bayern München ondanks een doelpunt niet aan winst te helpen.

Schalke 04-1. FC Nürnberg 1-0Schalke liep in eigen stadion storm op het doel van Nürnberg, maar liet zeker tien goede kansen onbenut. Onder andere Dario Rodriguez zag een kopbal op de lijn gestopt worden door doelman Raphael Schäfer.

Net als wel vaker de laatste weken wist Kevin Kuranyi de ban te breken. Na ruim een uur spelen kopte de spits raak uit een voorzet van Hamit Altintop: 1-0. Schalke werd na het openingsdoelpunt ietwat teruggedrongen door Nürnberg, maar de gasten moesten het slotoffensief staken na een rode kaart voor Tomás Galásek.

Door de winst blijft Schalke koploper in de Bundesliga. Met nog twee speeldagen voor de boeg verdedigen Die Königsblauen een voorsprong van één punt.

VfB Stuttgart-FSV Mainz 05 2-0Tegen degradatiekandidaat Mainz deed Stuttgart was het doen moest: winnen. Verdediger Fernando Meira zette de thuisclub op voorsprong door te profiteren van verwarring na een hoekschop in het strafschopgebied van Mainz. Met een droge knal maakte Roberto Hilbert in de tweede helft aan alle onzekerheid een einde.

Door de winst blijft Stuttgart op de tweede plaats in de Bundesliga. Door met één doelpunt meer te winnen dan Schalke is het doelsaldo van de nummers één en twee exact gelijk. Stuttgart heeft echter meer doelpunten voor.

Borussia Mönchengladbach-Bayern München 1-1Met zijn vijftiende treffer van het seizoen zette Roy Makaay Bayern München op voorsprong. De Nederlandse spits deed dat op aangeven van Ali Karimi, die een snelle tegenstoot plaatste na de bal te hebben veroverd.

Bayern, dat speelde zonder de geschorste Mark van Bommel, kon de voorsprong niet vasthouden en kwam opnieuw niet tot winst. Peer Kluge bracht het al gedegradeerde Borussia Mönchengladbach van coach Jos Luhukay langszij. De derde plaats is door het nieuwe puntenverlies onbereikbaar geworden voor Bayern.

Hamburger SV-VfL Bochum 0-3Coach Huub Stevens zag Hamburger SV met 3-0 verliezen van VfL Bochum. Beide ploegen waren lange tijd gelijkwaardig aan elkaar, maar na een uur spelen was het topscorer Theofanis Gekas die de impasse doorbrak. De Griek schoot raak na voorbereidend werk van Oliver Schröder.

Vijf minuten later was de wedstrijd gespeeld na de 0-2 van Dennis Grote. Niet veel later haalde Stevens Rafael van der Vaart naar de kant. De eveneens in de basis gestarte Joris Mathijsen kreeg een gele kaart. Nigel de Jong bleef negentig minuten op de bank. Uit een strafschop bepaalde Zvjezdan Misimovic de eindstand op 0-3.

VfL Wolfsburg-Borussia Dortmund 0-2Borussia Dortmund speelde zich zo goed als veilig door met 2-0 te winnen bij Wolfsburg. Na twaalf minuten scoorde Ebi Smolarek namens de gasten uit de eerste de beste aanval. Vervolgens kreeg Dortmund in de eerste helft kans op kans om de wedstrijd te beslissen, maar liet dat na. Pas in de laatste minuut van de wedstrijd verdubbelde Nelson Valdez de score.

Wolfsburg, met Kevin Hofland en Tommie van der Leegte in de basis, staat nog altijd slechts drie punten boven de rode degradatiestreep.

Eintracht Frankfurt-Alemannia Aachen 4-0Voor het Alemannia Aachen van Jeffrey Leiwakabessy komt degradatie uit de Bundesliga wel heel dichtbij na de afgetekende 4-0 nederlaag op bezoek bij concurrent Eintracht Frankfurt. Het gat tussen beide ploegen liep op tot vier punten in het voordeel van de thuisclub.

Frankfurt kwam na drie minuten al aan de leiding nadat Benjamin Huggel een afgeslagen bal van afstand binnenschoot. Met een kopbal maakte verdediger Aleksandar Vasoski er na een half uur spelen 2-0 van. Naohiro Takahara en Benjamin Köhler voerden de score op tot 4-0.