Kwakkelend Bayern Herbstmeister via doelsaldo

Bayern München verspeelde opnieuw punten, maar gaat desondanks als Herbstmeister de winterstop in. Het verschil met het wisselvallig spelende Werder Bremen is echter miniem. Hamburger SV speelde nipt gelijk bij Karslruher SC.

Hertha BSC-Bayern München 0-0
Hertha en Bayern zorgden voor een pover duel. Koploper Bayern probeerde tegen het passieve Hertha de aanval te zoeken, maar slaagde er zelden in doelgevaarlijk te worden. Door het puntverlies zag Bayern (waarvoor Mark van Bommel aanvoerder was) nummer twee Werder op gelijke hoogte komen. De ploeg van Ottmar Hitzfeld is nog koploper vanwege een beter doelsaldo: plus 23 om plus achttien.

Werder Bremen-Bayer Leverkusen 5-2
In het eerste half uur leek Werder op weg onderuit te gaan tegen Bayer, maar door een onverwachte gelijkmaker van Ivan Klasnic kantelde de wedstrijd. Tranquillo Barnetta had de bezoekers geheel verdiend al na zes minuten op 0-1 gezet via een uithaal met zijn linker. Nadat Klasnic in de dertigste minuut een rebound had benut na een schot van Tim Borowski, heerste Werder. Na rust ging het razendsnel via een schuiver van Diego, een uithaal van de opgekomen Clemens Fritz, een schot van Klasnic en een intikker van Markus Rosenberg op aangeven van Klasnic. Voor de Kroaat was het een fijne middag, want zijn twee competitiegoals waren de eerste sinds zijn nieroperatie.

Karslruher SC-Hamburger SV 1-1
Met Rafael van der Vaart, Joris Mathijsen en Nigel de Jong in de basis en Romeo Castelen als late invaller lukte het HSV ternauwernood om een punt te pakken. De bezoekers hadden het meeste balbezit, maar creëerden amper kansen. Christian Timm scoorde wel, precies 36 seconden na rust haalde hij uit nadat Mathijsen er niet in was geslaagd de bal te ruimen. In blessuretijd was het echter Ivica Olic die de 1-1 op het scorebord knikte na een hoekschop van Van der Vaart. HSV achtervolgt de koplopers op vier punten.

Schalke 04-1. FC Nürnberg 2-1
Voor rust heerste Schalke dat via een kopbal van Gerald Asamoah en een eigen doelpunt van Marco Engelhardt op een 2-0 voorsprong was gekomen. Na rust drong Nürnberg aan, maar verder dan de aansluitingstreffer van Angelos Charisteas kwam Der Club niet.

Arminia Bielefeld-VfB Stuttgart 2-0
Stuttgart blijft kwakkelen en kwam al snel met tien man na een geelrode kaart van Pavel Pardo. In Bielefeld viel verder niet veel te beleven, uitgezonderd de goal van Jonas Kamper. De middenvelder scoorde in de 79ste minuut vanaf dertig meter, mede omdat doelman Raphael Schäfer talmde met ingrijpen. In de slotfase kreeg Stuttgarts andere Mexicaan Ricardo Osorio ook nog rood, waarna Artur Wichniarek in blessuretijd de 2-0 op het scorebord schoot.

VfL Wolfsburg-Borussia Dortmund 4-0
Wolfsburg leidde na elf minuten al met 2-0 en kwam niet meer in de problemen. Marcel Schäfer kreeg de bal na acht minute pardoes voor zijn voeten en knalde de bal onder doelman Roman Weidenfeller door in het doel voor de 1-0, drie minuten later volgde Ricardo Costa die de bal van dichtbij binnentikte na een voorzet van Schäfer. Na rust voerden Christian Gentner en Edin Dzeko de score op.