Laatste lach in Camp Nou voor Chelsea

Chelsea lachte het laatst in de verhitte strijd tegen Barcelona, dat in extremis een zege door de vingers zag glippen. Werder Bremen klom naar de tweede plaats.

Barcelona-Chelsea 2-2Het vooraf al door Chelsea-coach José Mourinho opgestookte vuurtje kreeg een vervolg op het veld. De wedstrijd in Camp Nou kende naast een hoog tempo veel opstootjes, waarbij onder meer Didier Drogba veelvuldig betrokken was. Tussen alle onvriendelijkheden door waren er ook enkele prachtige staaltjes voetbal te zien.

De snelle openingstreffer van Deco was daar een voorbeeld van. De Portugese middenvelder liet met een heerlijk schot Chelsea-keeper Hilario al na drie minuten kansloos. Ook de gelijkmaker na 52 minuten spelen mocht er zijn. Frank Lampard leek zich in een kansloze positie te hebben gemanoeuvreerd. Maar de middenvelder krulde vanaf de achterlijn de bal bij de tweede paal achter de verbouwereerde Víctor Valdéz.

De ogenschijnlijk winnende treffer van Eidur Gudjohnsen na een klein uur was de minst mooie van de avond, maar leek voor Barcelona wel het belangrijkst. Want de Catalanen konden een overwinning meer dan goed gebruiken om de groepsfase van de Champions League te overleven. De laatste lach was echter voor Chelsea en Mourinho. Voor Barcelona restte weinig vreugde nadat diep in blessuretijd Drogba de Londense formatie voor de tweede keer naast de Catalanen zette.

Levski Sofia-Werder Bremen 0-3Een blunder van Nikolai Michailov vormde de inleiding van wederom een kansloze Champions League-avond voor de Bulgaren. De achttienjarige keeper van Levski Sofia klungelde bij een terugspeelbal van Lucio Vagner en zag de bal over de eigen doellijn rollen: 0-1.

Het eigen doelpunt was het begin van het einde voor Levski Sofia. Binnen een tijdsbestek van vier minuten was Werder Bremen uitgelopen naar een comfortabele 3-0 voorsprong. De treffers van Frank Baumann en Torsten Frings kregen na rust geen navolging. De negentienjarige goalie Bozhidar Mitrev, in de rust ingebracht voor de ongelukkige Michailov, hoefde bij zijn debuut niet te capituleren.