Laatste speler van legendarische WK-finale in 1958 overleden

Reacties

Kurt Hamrin is zondag op 89-jarige leeftijd overleden. De Zweedse voetballegende verloor met zijn land in 1958 de WK-finale van het Brazilië van Pelé. Hamrin was de enige nog levende voetballer die toen op het veld stond.

Laatste speler van legendarische WK-finale in 1958 overleden
© YouTube Fiorentina

Hamrin begon zijn carrière in eigen land bij AIK, maar zou met name furore maken in de Serie A. In Italië droeg de aanvaller het shirt van achtereenvolgens Juventus, Padova, Fiorentina, AC Milan en Napoli. Met 190 doelpunten staat de Zweed negende op de eeuwige topscorerslijst van de Italiaanse competitie. Zijn hoogtijdagen beleefde Hamrin bij Fiorentina. Alleen Gabriël Batistuta maakte meer doelpunten voor de club uit Florence.

Met Zweden schopte Hamrin het in 1958 in eigen land tot de WK-finale. Daarin was Brazilië, met onder anderen Pelé, Garrincha en de vorige maand overleden Mário Zagallo in de gelederen, de tegenstander. Mede dankzij twee doelpunten van Pelé zou Brazilië voor het eerst het WK winnen (5-2). Door het overlijden van Hamrin is geen enkele speler van de eindstrijd van toen nog in leven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.