Laconiek Real geeft zege na hoogstandje Mbappé nog bijna uit handen

Reacties

Real Madrid heeft dinsdagavond de vierde competitiezege op rij geboekt. Lang leek de sterrenploeg ploeg van trainer Carlo Ancelotti af te stevenen op een simpele zege op Alavés, maar dat maakte het met twee treffers in de slotfase nog even spannend. Een stunt bleef echter uit, waardoor Real de achterstand met koploper Barcelona in ieder geval tijdelijk verkleinde tot een punt.

Laconiek Real geeft zege na hoogstandje Mbappé nog bijna uit handen
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 2
Alavés
Alavés

Alavés had drie van zijn laatste vier duels gewonnen in La Liga, maar was dinsdagavond gen partij voor Real. In mei verloor de ploeg van trainer Luis García nog met 5-0 in Bernabéu, vier maanden later was al snel duidelijk dat het sterrenensemble van Ancelotti opnieuw een makkelijke avond tegemoet ging. Lucás Vázquez, in de basis gestart als vervanger van de niet fitte Dani Carvajal, opende al na een minuut de score na een flitsende actie van Vinícius Júnior over de linkerflank.

Alavés haalde alles uit de kast om Real af te stoppen, maar tot frustratie van de thuisfans gingen alleen Federico Valverde en Vinícius (wegens praten tegen de arbitrage) op de bon. Tussendoor zag Mbappé een doelpunt worden afgekeurd wegens buitenspel, maar vijf minuten voor rust was het alsnog raak voor de Franse ster. En hoe. Mbappé zette de aanval zelf op met een subliem passje achter het standbeen en rondde bekwaam af nadat hij de bal terugkreeg van Jude Bellingham.

En zo was het elke keer als Real even gasgaf, direct raak. Direct na rust maakte Rodrygo het klasseverschil opnieuw duidelijk. De Braziliaanse vleugelaanvaller drukte de turboknop in, nadat hij de bal aan de rechterkant had ontvangen, en schoof de bal hard en laag tegen de touwen. Daarna leek De Koninklijke het wel te geloven en was alleen Endrick, twintig minuten voor tijd net als Luka Modric in de ploeg gekomen, nog dicht bij een goal met een van richting veranderd schot tegen de paal.

De wedstrijd leek rustig naar het einde te kabbelen, maar Alavés werkte daar niet aan mee. De middenmoter had al een keer de binnenkant van de paal geraakt, voordat Carlos Protesoni vijf minuten voor tijd een eretreffer te pakken had. Die goal bleek veel meer dan dat, want een minuten later ontsnapte de 34-jarige Kike García aan de Real-defensie. Doelman Thibaut Courtois was woest op zijn defensie, maar Real gaf de zege in de benauwde slotfase niet meer weg in aanloop naar de Madrileense derby.

Sevilla
Sevilla
2 - 1
Real Valladolid
Real Valladolid

Sevilla verloor vrijdag nog van Alavés, maar boekte dinsdagavond tegen Real Valladolid zijn tweede thuiszege op rij. Voormalig SC Heerenveen-aanvaller Chidera Ejuke, na een uur in de ploeg gekomen voor clubicoon Jesús Navas, groeide met een diagonaal schot uit tot matchwinner. Een late rode kaart voor Marcão bracht de zege niet meer in gevaar. Domper op de vreugde was het uitvallen van voormalig Atlético Madrid-speler Saúl, die per brancard van het veld werd gedragen.

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
6
0
0
22-5
+17
18
2
Real Madrid
7
5
2
0
16-5
+11
17
3
Athletic de Bilbao
7
4
1
2
11-7
+4
13
4
Atlético Madrid
6
3
3
0
10-3
+7
12
5
Real Mallorca
7
3
2
2
6-5
+1
11
6
Villarreal
6
3
2
1
12-13
-1
11
7
Osasuna
7
3
2
2
8-11
-3
11
8
Alavés
7
3
1
3
11-10
+1
10
* Actueel tot en met 24 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.