Lammers: 'Ik denk dat Excelsior te weinig heeft gekregen'

Excelsior leed dinsdagavond met het oog op de degradatiestrijd een gevoelige 2-0 nederlaag tegen NEC. Trainer John Lammers was desondanks tevreden met de teamprestatie. 'Een gelijkspel had er in gezeten.'

Het ontbrak de Kralingers aan het nodige geluk, volgens Lammers. 'Ik denk dat we de eerste helft uitstekend hebben gespeeld. We probeerden ze bij fases snel vast te zetten. Dat lukte aardig, alleen moet je ook een beetje geluk hebben en dat hadden we niet.'

'Daar komt ook nog bij dat er een twijfelgeval was met een penalty. Ryan Koolwijk speelt de bal niet (bij een actie van Jordy van Deelen, red.), alleen dat zit dan weer net niet mee. Als je die penalty krijgt, dan krijg je een heel andere wedstrijd. Daar wil je jezelf nooit achter verschuilen, maar het zijn wel momenten die bepalend zijn in een wedstrijd. Ik denk dat wij te weinig hebben gekregen.'

NEC-trainer Alex Pastoor, vorig seizoen zelf nog voor de groep bij de Kralingers, was het niet eens met die lezing. 'Als je de hele wedstrijd de revue laat passeren, dan denk ik dat de uitslag conform het wedstrijdbeeld is.' Toch viel er meer te halen voor de Nijmegenaren. 'Ons overwicht was in de eerste twintig minuten na de rust zo groot, dat ik wel vond dat we daarin verder afstand hadden moeten nemen.'

Toch heeft NEC vooruitgang geboekt, want waar het voor de winterstop vaak moeite had om het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken, daar blijven die goals nu niet uit. Trainer Pastoor vindt dat zijn ploeg vooral zelfbewuster is geworden. 'De vastberadenheid waarmee we onze dingen doen en de bravoure waarmee dat plaats heeft, daar kan ik enorm van genieten.' Foto: VI Images