AZ slaagde er niet in tijdens het laatste bezoekje aan Manchester United, net als Feyenoord en PSV. Maar FC Twente wel. Scoren op Old Trafford, het lukte de Tukkers. Sam Lammers maakte zichzelf onsterfelijk in Engeland.

Manchester United
1 - 1
FC Twente
FC Twente

Negen keer eerder ontving Man Utd een Nederlandse club op Old Trafford, met AZ op 12 december 2019 als laatste bezoeker. Het werd een kansloze avond: 4-0. Tegen die nederlaag liep ook Feyenoord op in 2016. PSV scoorde een jaar daarvoor ook niet in Manchester, maar hield zelf ook de nul.

Het laatste 'Nederlandse' doelpunt op Old Trafford werd in 2012 gemaakt, toen Ajax stuntte in de tweede ronde van de Europa League. Het werd 1-2 voor de Amsterdammers, Toby Alderweireld maakte drie minuten voor tijd de winnende. Het is ook meteen de enige keer dat een Nederlandse club won op Old Trafford.

Hoe knap het potentiële gelijkspel van Twente is, blijkt daar wel uit. Lammers maakte twintig minuten voor tijd de 1-1, na balverlies van Christian Eriksen. De Deen had in de eerste helft nog voor de openingstreffer gezorgd.