Late goal Samaras brengt Heerenveen zege

Giorgios Samaras was de man van de wedstrijd. De Griekse invaller besliste in de laatste minuut het duel van SC Heerenveen met ADO Den Haag.

Heerenveen won met 1-0 van ADO en dat was verdiend. Maar echt overtuigen deed de thuisploeg niet in het Abe Lenstra Stadion. Vooral in de eerste helft oogde de Friese ploeg niet echt bij de les en waren de bezoekers allesbehalve de mindere. Na rust ontspon zich een zeer aardige tweestrijd, waarbij het vooral de vraag was of Heerenveen nog ging scoren om de verdiende drie punten te pakken.

Dat lukte dus in de 89ste minuut. Petter Hanson verlengde koppend een uittrap van Brian Vandenbussche, Alberto Saavreda verkeek zich en gaf Samaras net genoeg ruimte om uit te halen: met zijn rechter schoof hij de bal in de verre hoek. Doelman Jim van Fessem, die vijf minuten eerder was ingevallen voor de geblesseerd geraakte Dorus de Vries, kon alleen maar toekijken.

In het boeiende duel hadden beide ploegen volop kansen gehad. De eerste mogelijkheden waren voor het beter gestarte ADO, maar Sjaak Polak en Rik Platvoet slaagden er niet in Brian Vandenbussche te passeren. Gaandeweg liet de Friese ploeg zich steeds meer gelden. Victor Sikora was enkele keren dichtbij, Arnold Bruggink raakte de paal en Ugür Yildirim en Klaas Jan Huntelaar misten enkele fraaie mogelijkheden.

Zo leek het duel uit te draaien op een gelijkspel, totdat Samaras in de 89ste minuut de bal kreeg. De doelpuntenmaker in duel met Tommie van der Leegte en Youssef El-Akchaoui