Late ontsnapping Braga smetje op uitstekende coëfficiëntenweek

Reacties

Nederland kan terugblikken op een uitstekende coëfficiëntenweek. AZ en Ajax wonnen, FC Twente speelde gelijk. De late overwinning van SC Braga vormde een smetje. Met doelpunten in de 88ste en de 95ste minuut zorgde voormalig PSV'er Bruma in de slotfase alsnog voor een Portugese zege. 

Late ontsnapping Braga smetje op uitstekende coëfficiëntenweek

De tijd dat Nederland op de coëfficiënten-ranglijst de achtervolging op Frankrijk inzette, ligt achter ons. Het op afstand houden van Portugal geniet tegenwoordig de hoogste prioriteit en dat is lastig genoeg. Nederland bezet momenteel de zesde plaats, die recht geeft op twee tickets voor de groepsfase van de Champions League en ook nog eentje voor de derde voorronde van het prestigieuze toernooi.

Nederland begon afgelopen zomer met een voorsprong van 4,984 punten op Portugal. Die slonk in de ereste weken van dit seizoen, maar door de overwinning van AZ tegen Elfsborg en het stuntpunt van FC Twente op bezoek bij Manchester United sloeg Nederland weer een gaatje. De buffer bedroeg woensdag nog 3,984 punten.

Omdat Ajax won van Besiktas, kon Nederland nog eens 0,333 punten bijschrijven. Het goede nieuws was dat SC Braga op weg leek naar een thuisnederlaag tegen Maccabi Tel Aviv, maar twee late doelpunten van Bruma (ex-PSV) bezorgde de Portugese club alsnog een overwinning en daarmee 0,4000 punten. Dat is een kleine tegenvaller voor Nederland.

Dat betekent dat Nederland de eerste speelronde van de groepsfase van de Europese competities afsluit met een voorsprong van 3,917 punten.

Land 2024/25 Totaal
5. Frankrijk 5,214 60,379
6. Nederland 3,833 55,733
7. Portugal 5,800 51,816
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.