Late treffer Lisandro López dompelt Liverpool in rouw

Ryan Babel leek Liverpool een belangrijke overwinning te bezorgen, maar Olympique Lyon kwam in blessuretijd nog op gelijke hoogte. Fiorentina deed goede zaken door een zege op Debreceni VSC.

Olympique Lyon-Liverpool 1-1Liverpool moest haast wel winnen van Olympique Lyon om plaatsing voor de knock-outfase van de Champions League in eigen hand te houden. De ploeg van manager Rafael Benítez had voorafgaand aan het duel in Frankrijk namelijk zes punten achterstand op l'OL. De bezoekers kregen de hele wedstrijd ook meer kansen dan de thuisploeg, dat Liverpool bewust liet komen. Maar het duurde lang voordat de Engelse ploeg ook op voorsprong kwam.

In de 83ste minuut zette invaller Ryan Babel de bezoekers met een knal van afstand op 0-1. Liverpool leek een belangrijke overwinning te boeken bij Olympique Lyon, totdat Lisandro López in blessuretijd matig verdedigen van de gasten genadeloos afstrafte. De Argentijn, die afgelopen zomer overkwam van FC Porto, zorgde in de slotseconden voor de gelijkmaker.

Fiorentina-Debreceni VSC 5-2In Florence legde Fiorentina de basis voor zijn derde overwinning in Groep E tijdens het eerste kwartier na rust. De ploeg begon aan de tweede helft met een 1-1 stand, maar door treffers van Dario Dainelli, Riccardo Montolivo en Marco Marchionni binnen een kwartier leidde Viola in de 61ste minuut met 4-1. Adamo Coulibaly en Alberto Gilardino bepaalden de eindstand uiteindelijk op 5-2.

Olympique Lyon is door het gelijkspel tegen Liverpool geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. De club heeft tien punten uit vier wedstrijden, zes meer dan de Engelse club dat vanwege het onderlinge resultaat l'OL niet meer kan achterhalen. Fiorentina heeft negen punten en heeft dus ook goede papieren om te overwinteren in het kampioenenbal.