Lazio en Inter zien achterstand oplopen na nederlagen

Juventus en Napoli zijn de grote winnaars van dit speelweekend. Achtervolgers Lazio en Internazionale gingen allebei onderuit. Fiorentina naderde daarentegen de bovenste plekken weer.

Genoa – Lazio 3-2Nadat de Romeinen afgelopen weekend in de competitie verrassend verloren van Chievo was het behalen van de Coppa Italia-finale (ten koste van Juventus) een welkome opsteker. Op bezoek bij Genoa begon de nummer drie van de Serie A echter weer slecht. Na zestien minuten nam Genoa bij de eerste de beste kans direct de leiding, toen Marco Borriello van dichtbij de ban brak.

Enkele minuten later verdubbelde Andrea Bertolacci zelfs de score na een razendsnelle counter. Sergio Floccari kwam voor rust nog dichtbij namens Lazio, maar hij miste. Na rust kwamen de Italiaanse hoofdstedelingen een stuk beter uit de verf en nu was Floccari wel trefzeker. Dicht voor het doel kon hij de bal aannemen en afronden.

Lazio zette vervolgens alles op alles om in ieder geval een punt af te dwingen en leek daar uiteindelijk in te slagen. Vlak voor tijd vergreep Emiliano Moretti zich aan zijn directe tegenstander in het zestienmetergebied en werd de bal op de stip gelegd. Stefano Mauri schoot de strafschop feilloos binnen. Lazio hoopte op nog meer, maar werd uiteindelijk in de vijfde minuut van de blessuretijd alsnog over de knie gelegd. Marco Rigoni was de grote held toen hij in de laatste minuut de 3-2 binnenkopte. Lazio blijft derde met 43 punten, maar de achterstand op koploper Juventus bedraagt nu negen punten.

Siena – Internazionale 3-1Hekkensluiter Siena begon voortvarend aan de wedstrijd. Waar van de afgelopen zeven competitiewedstrijden er liefst zes werden verloren, nam Siena nu wel het heft in handen. Tussen de 21ste en 24ste minuut gebeurde er meer dan genoeg.

De jongeling Innocent Emeghara opende de score bij zijn eerste basisoptreden in de Serie A. Antonio Cassano bracht een minuut later Internazionale weer op gelijke hoogte, maar enkele minuten daarna was het Siena dat weer voor stond. Een schittende krul van Alessio Sestu van buiten de zestien belandde via de onderkant van de lat in de verre hoek. Vlak na rust werd de wedstrijd beslist. Cristian Chivu trok aan de noodrem en haalde een doorgebroken speler neer in de eigen zestien. De ex-Ajacied kreeg rood en Siena kreeg een strafschop, die werd benut door Alessandro Rosina. Inter was niet meer in staat om de stand om te buigen.

Fiorentina – Parma 2-0In tegenstelling tot Lazio en Internazionale heeft Fiorentina geen averij opgelopen. Door met 2-0 te winnen in eigen huis van middenmoter Parma is La Viola nummer vier Internazionale genaderd tot een punt. Bovendien passeerde Fiorentina AC Milan, maar kunnen de Milanezen die stek vanavond weer heroveren in het duel met Udinese.

Mounir El Hamdaoui zal het duel van zondag met gemengde gevoelens hebben aangezien. Hoewel hij na zijn terugkeer van het Afrika Cup-toernooi weliswaar in mocht vallen, zorgden zijn concurrenten Luca Toni (27ste minuut) en Stevan Jovetic (50ste minuut) voor de treffers. In de tweede helft kwam de zege van Fiorentina niet meer in gevaar.

Overige uitslagenPalermo - Atalanta 1-2Pescara - Bologna 2-3

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.