Lazio-trainer mild voor 'naïeve' Noslin na dramatische invalbeurt

Tijjani Noslin kende woensdagavond een wel heel ongelukkige invalbeurt. De voormalig aanvaller van Fortuna Sittard kreeg kort na zijn entree in het Europa League-duel van Lazio met Dinamo Kiev (0-3) een rode kaart.

Dinamo Kiev
Dinamo Kiev
0 - 3
Lazio
Lazio

Lazio leidde in Hamburg al met 3-0 tegen de Oekraïners, toen Noslin tien minuten voor tijd in de ploeg kwam voor doelpuntenmaker Fiyaso Dele-Bashiru. Enkele minuten later moest de 25-jarige aanvaller het veld al weer verlaten, omdat hij zijn tegenstander Vladyslav Dubinchack in het strafschopgebied een elleboogstoot gaf terwijl de bal niet in de buurt was. Noslin leek aan te geven dat hij zich gewoon breed maakte, maar scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos was onverbiddelijk. Ook de VAR zag geen reden de beslissing terug te draaien.

Tien minuten eerder was Dinamo Kiev al met tien man komen te staan door een rode kaart voor invaller Maksym Bragaru. De voorsprong van Lazio kwam ook daarna niet meer in gevaar. Noslin zal echter wel het eerstvolgende Europa League-duel met OGC Nice moeten missen en mogelijk krijgt de Amsterdammer nog een zwaardere schorsing aan zijn broek. Trainer Marco Baroni was echter mild voor zijn pupil. 'Dit was naïef van Noslin, maar hij een goede jongen en zal hiervan leren', zei de 61-jarige Italiaan tegen Sky Sport Italia.

Noslin is een van de nieuwe gezichten bij Lazio dit seizoen. De aanvaller kwam voor negen miljoen euro over van Hellas Verona, maar scoorde nog niet voor zijn nieuwe club. Woensdag waren het collega-aanwinsten Boulaye Dia (2x) en Dele-Bashiru die dat deden. Baroni is blij met zijn spelers. 'Ik heb nog nooit een selectie gehad met zoveel kwaliteit, maar veel spelers zijn nog jong. Ik ben gewend om met jonge spelers te werken. Je moet ze niet onder druk zetten. Ze moeten zich vrij voelen en fouten kunnen maken, om daarvan te leren.'