Lazio wint van Internazionale dankzij late treffer Klose

Lazio heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen door concurrent Internazionale in een onderling duel te verslaan. Miroslav Klose kroonde zich vlak voor tijd de matchwinner (1-0).

Lazio wint van Internazionale dankzij late treffer Klose

Lazio - Internazionale 1-0In de Italiaanse topper was het Lazio dat zich het meest liet gelden. Met Klose terug in de basiself waren de Romeinen veruit de gevaarlijkste ploeg in de eerste helft. Internazionale, dat voor dit duel de driemans-defensie liet voor wat het was en met vier man achterin speelde, hoopte op deze manier wat meer grip te krijgen op de opponent. Maar juist het tegenovergestelde gebeurde.

Omdat Internazionale, opnieuw zonder Wesley Sneijder, bleef leunen op de eigen defensie kwam doelman Samir Handanovic nog een aantal keren flink in de problemen. Stefano Mauri en Klose waren dichtbij, maar hadden hun vizier niet op scherp staan. Ondanks de dominantie van de bezoekers hield Internazionale stand. Trainer Andrea Stramaccioni was echter niet tevreden en gooide ook zijn tactiek weer in de rust om.

In de tweede helft deelden beide ploegen wat speldenprikjes uit, maar bleven de écht grote kansen tot een kwartier voor tijd uit. De ruimtes werden groter en Internazionale liet daardoor wat meer ruimte vallen in het hart van de verdediging. Die ruimte wist Klose perfect te bespelen. De Duitser liet vlak voor tijd een pass van Mauri in één keer in de verre hoek langs Handanovic te schieten. De treffer van Klose bleek uiteindelijk genoeg voor een knappe en verdiende overwinning van Lazio. De ploeg van trainer Vladimir Petkovic staat nu met 33 punten op gelijke hoogte met nummer drie Napoli, dat zondag in actie komt tegen Bologna. Internazionale heeft als nummer twee één punt meer. Koploper Juventus kan daardoor nog verder uitlopen als het zondag van Atalanta Bergamo wint.

Udinese – Palermo 1-1Udinese heeft in de slotfase met een man minder toch nog een punt gepakt tegen Palermo, dat dit seizoen nog altijd wacht op de eerste overwinning op vreemde bodem. Lang leken de Sicilianen die ook te pakken, nadat Josip Ilicic Udinese-doelman Zeljko Brkic had verschalkt met een verraderlijk schot van afstand.

In de tweede helft drong Udinese al vanaf het eerste fluitsignaal aan, maar Giovanni Pasquale vond de paal op zijn weg. Alle moeite leek tevergeefs toen Thomas Heurtaux na een uur zijn tweede gele kaart kreeg, maar aanvoerder Antonio Di Natale attent was bij een rebound na een afstandsschot van invaller Luis Muriel.

Door het gelijkspel verzuimt Udinese om AC Milan op de ranglijst voorbij te gaan. De ploeg van trainer Francesco Guidolin staat achtste met 23 punten op één punt van de Rossoneri. Palermo staat zeventiende met vijftien punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's